Rebitud lambaliha

Pulled lamb. Kõige paremini sobib kondita lamba praetükk või kaelakarbonaad. 

Kogus
kahekümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg luuta lamba prae- või kaelatükk

1 sl õli

1 tl soola

0.5 tl musta pipart

Kaste:

1 sibul

4 küüslauguküünt

1 tl võid

5 dl lihaleent

2 dl kuiva valget veini

soola ja musta pipart

3-4 sl terasinepit

1 dl värsket hakitud münti

Valmistamine

(Kui kasutad külmutatud liha, siis tõsta see kaks päeva varem sügavkülmast tavalisse külmkappi sulama).

Patsuta liha köögipaberiga kuivaks. Maitsesta korralikult soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli, prae liha ümberringi kuldpruuniks. Tõsta liha sobiva suurusega ahjupotti.

Lisa pannile või, hakitud sibul ja küüslauk. Prae klaasjaks. Siis lisa pannile vein, lihaleem ja sinep,  kuumuta keemiseni. Tõsta pann tulelt, sega juurde hakitud münt ja maitsesta soola-pipraga. Kalla kaste ahjupotti - lambaliha peaks kastmega kaetud olema.

Kata ahjupott kahekordse fooliumiga või korralikult kaanega. Tõsta liha 125-kraadisesse ahju ja küpseta 5 tundi, kuni liha on täiesti pehme. 

Serveerimiseks tõsta liha ahjust välja lõikelauale. Rebi kahe kahvli abil ribadeks. Soovi korral võid praeleeme läbi sõela kurnata ning leent liharibade niisutamiseks kasutada.

NIPP! Kui soovid liha järgmisel päeval serveerida, siis jäta leeme sisse jahtuma. Järgmisel päeval kuumuta läbi.  

Retsept on mugandtud Soome ajakirjast MAKU.

LISA KOMMENTAAR