Merevetikasalat

Jaapanipärane eelroog, mida serveeritakse tihti sushi-restoranides. Koreas kutsutakse analoogset salatit 'miyeok muchim' (wakame ehk 'miyeok', sojakaste, suhkur, küüslauk, roheline sibul, äädikas, seesamiseemned)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

20 g kuivatatud wakame merevetikat

2 sl riisiäädikat

1-2 sl sojakastet

1 sl seesamiõli

1 tl suhkrut

0.5 tl ingverimahla soovi korral

1 sl röstitud seesamiseemneid

1 hakitud talisibul soovi korral

1-2 tl tšillihelbeid soovi korral

Valmistamine

Pane kuivatatud merivetikad suurde kaussi, täida kauss külma veega. Leota 5-10 minutit, olenevalt sellest, kas soovid krõmpsumat või pehmemat merevetikat. (Kui kasutad wakame't, siis seda peaks esmalt leotama, siis paar minutit kuumas vees pehmendama ja seejärel värvi kirgastamiseks külma vee all loputama jälle).

Sega kastme jaoks riisiäädikas, seesamiõli, sojakaste, suhkur ja riivitud ingverijuurest pressitud mahl omavahel.

Kurna merevetikad. Suru leotatud vetikad käte abil võimalikult kuivaks, patsuta ka kauss köögipaberi abil kuivemaks. Pane vetikad kaussi, lisa kaste ja seesamiseemned, soovi korral ka tšillihelbed. Sega hoolega läbi.

Jaota kausikestesse, kaunista soovi korral hakitud rohelise sibulaga ja serveeri. 

Mugandatud siit ja siit. Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 29.08.2015 09:57

Maitsev ! Ainult värvilt jääb restoranides pakutule alla :)