20 g kuivatatud wakame merevetikat
2 sl riisiäädikat
1-2 sl sojakastet
1 sl seesamiõli
1 tl suhkrut
0.5 tl ingverimahla soovi korral
1 sl röstitud seesamiseemneid
1 hakitud talisibul soovi korral
1-2 tl tšillihelbeid soovi korral
Pane kuivatatud merivetikad suurde kaussi, täida kauss külma veega. Leota 5-10 minutit, olenevalt sellest, kas soovid krõmpsumat või pehmemat merevetikat. (Kui kasutad wakame't, siis seda peaks esmalt leotama, siis paar minutit kuumas vees pehmendama ja seejärel värvi kirgastamiseks külma vee all loputama jälle).
Sega kastme jaoks riisiäädikas, seesamiõli, sojakaste, suhkur ja riivitud ingverijuurest pressitud mahl omavahel.
Kurna merevetikad. Suru leotatud vetikad käte abil võimalikult kuivaks, patsuta ka kauss köögipaberi abil kuivemaks. Pane vetikad kaussi, lisa kaste ja seesamiseemned, soovi korral ka tšillihelbed. Sega hoolega läbi.
Jaota kausikestesse, kaunista soovi korral hakitud rohelise sibulaga ja serveeri.
Mugandatud siit ja siit. Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Merevetikasalat
Jaapanipärane eelroog, mida serveeritakse tihti sushi-restoranides. Koreas kutsutakse analoogset salatit 'miyeok muchim' (wakame ehk 'miyeok', sojakaste, suhkur, küüslauk, roheline sibul, äädikas, seesamiseemned)