Tervelt küpsetatud lillkapsas jogurtikattega

Ahjus küpsetatud lillkapsas veidi indiapärase jogurtikatte all. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem lillkapsapea

3 dl maitsestamata jogurtit

1 laimi mahl ja riivitud koor

2 sl tšillipulbrit

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

1 sl küüslaugupulbrit

1 tl karripulbrit

1 tl soola

1 tl musta pipart

panni määrimiseks õli

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Määri väike ahjupann kergelt õliga.

Lõika lillkapsapealt jalg alt ja vaata, et lillkapsas kenasti püsti seisaks. 

Sega kausis jogurt, laimikoor ja -mahl, tšillipulber, vürtsköömned, küüslaugupulber, karripulber, sool ja pipar. Pista lillkapsas jogurtisegu sisse, "pea ees", nii et lillkapsas oleks pealt korralikult jogurtiseguga koos. 

Aseta lillkapsas ahjuvormi "seisma". Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni lillkapsas on läbinisti küps ja jogurtisegu kenasti läbi küpsenud. 

Lase 10 minutit jahtuda, siis lõika sektoriteks ja serveeri värske rohelise salatiga

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 03.05.2015 19:02

Lillkapsas jääb hästi mõnus mitte liiga pehme ja mitte toores. Maitselt on natuke vürtsine mis mulle väga meeldib Küüslaugupulbri asemel kasutasin pressitud küüslauku ..panin 3 v 4 suurtküünt ja natuke jahvatatud ingverit. kui ninapidi jogurtis kapsas oli siis tüstsin jogurtit ka kapsa sisse lasin alla valguda ilusti. Asetasin ilusti vormi ja viimase jogurti piisa määrisin kapsale veel peale ! soovitan soojalt