1 väiksem lillkapsapea
2 sl tšillipulbrit
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl küüslaugupulbrit
1 tl karripulbrit
1 tl soola
1 tl musta pipart
panni määrimiseks õli
Kuumuta ahi 200 C. Määri väike ahjupann kergelt õliga.
Lõika lillkapsapealt jalg alt ja vaata, et lillkapsas kenasti püsti seisaks.
Sega kausis jogurt, laimikoor ja -mahl, tšillipulber, vürtsköömned, küüslaugupulber, karripulber, sool ja pipar. Pista lillkapsas jogurtisegu sisse, "pea ees", nii et lillkapsas oleks pealt korralikult jogurtiseguga koos.
Aseta lillkapsas ahjuvormi "seisma". Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni lillkapsas on läbinisti küps ja jogurtisegu kenasti läbi küpsenud.
Lase 10 minutit jahtuda, siis lõika sektoriteks ja serveeri värske rohelise salatiga.
Retsept siit.
Lillkapsas jääb hästi mõnus mitte liiga pehme ja mitte toores. Maitselt on natuke vürtsine mis mulle väga meeldib Küüslaugupulbri asemel kasutasin pressitud küüslauku ..panin 3 v 4 suurtküünt ja natuke jahvatatud ingverit. kui ninapidi jogurtis kapsas oli siis tüstsin jogurtit ka kapsa sisse lasin alla valguda ilusti. Asetasin ilusti vormi ja viimase jogurti piisa määrisin kapsale veel peale ! soovitan soojalt
Tervelt küpsetatud lillkapsas jogurtikattega
Ahjus küpsetatud lillkapsas veidi indiapärase jogurtikatte all.