2 sl oliiviõli
1 suur sibul
2 x 400 g purki konservitud purustatud ja/või ploomtomateid
1 kuhjaga sl kontsentreeritud tomatipastat
3 sl loputatud ja nõrutatud kappareid
suur peotäis musti oliive (nt Kalamata)
2 x 400 purki konservitud valgeid ube (cannellini oad, võioad)
200 g värskeid või 300 g külmutatud spinatilehti
soola ja musta pipart
värsket basiilikut
Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa peenelt hakitud sibul ning prae 5 minutit. Siis lisa hakitud küüslauk, kuumuta veel minut aega.
Lisa anšoovisefileed ning veidi õli anšooviste purgist. Kuumuta segades 3-4 minutit, kuni sibulad on pehmed.
Lisa tomatipüree ja purustatud tomatid, siis hauta mõõdukalt tugeval tulel 30 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Sega aeg-ajalt.
Lisa kapparid ja oliivid ning kuumuta veel 10 minutit aeg-ajalt segades. Maitsesta vajadusel soola-pipraga (sool ei pruugi vajalik olla!).
Loputa ja nõruta oad, siis lisa kastmele ja kuumuta läbi. Sega juurde spinatilehed, timmi maitse parajaks. Serveerimisel puista peale riivitud parmesani juustu ja basiilikulehti.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Delicious.
Valged oad puttanesca kastmes
Puttanesca on klassikaline Itaalia pastakaste, mida siin serveeritakse hoopis valgete ubadega.