Jõhvika-kohupiimaparfee

Veidi talvisema maitsega jäätis, mille valmistamiseks ei ole vaja jäätisemasinat!

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g kohupiimapastat

1 tl vanillisuhkrut

2 dl peent valget suhkrut

200 g jõhvikaid

2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Mikserda kohupiimapasta hulka vanillsuhkur. Püreesta jõhvikad suhkruga, suru segu seemnete eemaldamiseks läbi jõhvsõela ning sega kohupiima hulka.

Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud ainetega.

Vala segu toidukilega vooderdatud külmakindlasse 1-liitrisesse vormi. Kata vorm fooliumiga ja pane vähemalt viieks tunniks külma.

Pool tundi enne serveerimist võta parfee välja. Kasta vorm korraks kuuma vette ja kummuta parfee vormist vaagnale. Eemalda kile ja lase enne laualeviimist pehmeneda.

Paku lisaks kakao- või karamellkastet.

Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 15.03.2010 13:21

Mõnus hapukas jäätis. Hea lihtne teha ka :)

Kardemon
postitatud 01.04.2010 23:28

tegin jõhvikate asemel mustasõstramoosiga, sai samuti maitsev jäätis! valmistasin jäätisemasinaga.

Tiina
postitatud 21.12.2011 23:39

Mõnus lihtsalt tehtav jäätis. Kuna jõhvikaid polnud, tegin pohladega, aga neid vist peaks pisut rohkem panema, maitse ei olnud eriti tugev. AGa järgmine kord teen jäätisemasinaga, jäi üsna kiuline.

Tiina
postitatud 29.05.2014 21:00

Tegin nüüd uuesti jõhvikatega ja jäätisemasinas. Väga maitsev!

Martiina
postitatud 07.11.2016 12:24

Väga maitsev jäätis!