1 sl sojakastet
1 sl mirinit ehk magusat riisiveini või vedelat mett
2 tl maisitärklist segatuna 2 sl veega
2 sl õli
300 g veiseliharibasid (vokkimiseks/strooganoviks)
1 õhukeselt viilutatud küüslauguküüs
1 hakitud punane tšilli
3 hakitud talisibulat
300 g mungoaidandeid
100 g noori spinatilehti
peotäis röstitud seesamiseemneid
Serveerimiseks:keedetud riisi soovi korral
Sega väikeses kausis sojakaste, mirin või mesi ja maisitärklisepasta.
Kuumuta õli vokis või suurel praepannil. Maitsesta veiseliharibad ning pruunista pannil jaokaupa. Tõsta taldrikule ja hoia fooliumi all soojas.
Prae pannil küüslauk ja tšilli, siis lisa talisibul ja idandid ning prae segades 2 minutit.
Pane veiseliharibad uuesti pannile. Lisa spinatilehed ja kaste. Prae segades 2-3 minutit, kuni spinat on "närtsinud".
Puista peale seesamiseemned ja serveeri.
Mugandatud BBC Good Foodi lehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Proovisime. Väga hea oli. Veiseliha jäi veidi vintskeks, aga me ei teadnud, kas saanuks jätkata hautamist - või läinuks siis veelgi vintskemaks. Mungoad olid täiesti suurepärased, pehmed ja poolkrõmpsuvad. Polnud kunagi varem mungube niimoodi teinud, meeldiv üllatus.
Peened veiseliharibad tahavad pigem just kuuma ja hästi lühikest praadimist, siis jäävad pehmed ja mahlased. Sellepärast on ka retseptis kirjas, et liha enne ära praadida ja alles lõpus uuesti toidule lisada ;) Maitsev vürtsikas roog!
Vokitud veiseliha Korea moodi
Kiiresti valmiv veiseliharoog.