500 g kana rinnafileed
300 g peakapsast
1 sibul
1 väiksem rullkõrvits (u 300 g)
250 g šampinjone
praadimiseks rüpsiõli
Kaste:2 sl seesamiõli
2 sl mirinit ehk magusat riisiveini
1.5 sl kanapuljongikontsentraati
1 sl mett
1 sl palmisuhkrut
1 sl riivitud värsket ingverijuurt
4 hakitud küüslauguküünt
0.5 tl soola
Serveerimiseks:keedetud basmati või jasmiini riisi
2 sl heledaid seesamiseemneid
Tõsta kanafileed vähemalt 30 minutit enne praadimist toatemperatuurile. Lõika kanafileed ribadeks.
Lõika kapsas õhukesteks ribadeks. Koori porgandid, lõika 5 cm juppideks ja seejärel peenikesteks ribadeks. Koori ja poolita sibul, lõika õhukesteks viiludeks. Lõika suvikõrvits pikuti neljaks, seejärel 1 cm viiludeks. Puhasta ja poolita šampinjonid.
Sega kõik kastmeained kausis omavahel.
Kuumuta õli vokkpannil või hästi suurel praepannil. Pruunista kanafileeribad 2-3 jaoks tugeval kuumusel. Tõsta kastme hulka.
Lisa pannile veidi õli, kuumuta. Lisa köögiviljad sellises järjekorras: kapsas ja porgand, siis sibul, siis seened ja suvikõrvits. Prae pidevalt segades, kuni köögiviljad on krõmpsküpsed.
Nüüd lisa pannile praetud kanafileeribad koos kastmega. Prae segades veel paar minutit.
Retsept on mugandatud HS lehelt.
Dak-galbi
닭갈비 ehk Korea stiilis kana-köögiviljavokk, mis on pärit Gangwoni provintsist Chuncheon'i linnast.
Vegan-versiooni jaoks kasuta kõva tofut ning köögiviljapuljongikontsentraati; mee asemel kasuta agaavinektarit või võta lihtsalt rohkem palmisuhkrut.
(닭갈비)