India köögist pärit pontsakas kikerhernejahust pannkook ehk kikerherneomlett on veganlik ja gluteenivaba. Algretseptis soovitatakse kasutada nn Himaalaja musta soola (kala namak) - see on väävlirikas ja annab õigel doseerimisel n-ö munamaitse veganlikule omletile :)
Sega kikerhernejahu, sibul, küüslauk, ingver, tomat, kollajuur, must sool ja tšillihelbed omavahel. Lisa nii palju vett, et saad pannkoogitaina paksuse segu. Sega hoolega, siis lisa spinatilehed.
Kuumuta mittenakkuv praepann, piserda kergelt õliga. Kalla umbes pool omletisegust panni keskele, aja kulbipõhjaga veidi laiali, nii et saad umbes 12-13 cm läbimõõduga omleti.
Küpseta keskmisel kuumusel, kuni "omleti" servad on hüübinud ja "omlett" on altpoolt kuldpruun. Pööra ringi ning küpseta ka teiselt poolt.
Kikerherneomlett spinatiga
India köögist pärit pontsakas kikerhernejahust pannkook ehk kikerherneomlett on veganlik ja gluteenivaba. Algretseptis soovitatakse kasutada nn Himaalaja musta soola (kala namak) - see on väävlirikas ja annab õigel doseerimisel n-ö munamaitse veganlikule omletile :)