Kikerherneomlett spinatiga

India köögist pärit pontsakas kikerhernejahust pannkook ehk kikerherneomlett on veganlik ja gluteenivaba. Algretseptis soovitatakse kasutada nn Himaalaja musta soola (kala namak) - see on väävlirikas ja annab õigel doseerimisel n-ö munamaitse veganlikule omletile :)

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 dl kikerhernejahu

1 hakitud väike sibul

1 hakitud küüslauguküüs

0.5 tl riivitud värsket ingverit

4 sl hakitud tomatit

0.25 tl kurkumit e kollajuurt

0.25 tl musta laavakivi soola või tavalist soola

0.25 tl Aleppo tšillihelbeid

1.5 dl või veidi rohkem vett

suur peotäis beebispinatit

Valmistamine

Sega kikerhernejahu, sibul, küüslauk, ingver, tomat, kollajuur, must sool ja tšillihelbed omavahel. Lisa nii palju vett, et saad pannkoogitaina paksuse segu. Sega hoolega, siis lisa spinatilehed.

Kuumuta mittenakkuv praepann, piserda kergelt õliga. Kalla umbes pool omletisegust panni keskele, aja kulbipõhjaga veidi laiali, nii et saad umbes 12-13 cm läbimõõduga omleti.

Küpseta keskmisel kuumusel, kuni "omleti" servad on hüübinud ja "omlett" on altpoolt kuldpruun. Pööra ringi ning küpseta ka teiselt poolt.

Loe veel:

Retsept on mugandatud The Taste Space blogist. (Ma olen ta tinglikult liigitanud ka munatoitude alla, kuigi muna see roog muidugi ei sisalda).

LISA KOMMENTAAR

Kübarsepp
postitatud 24.03.2020 18:33

Omlett oli maitsev, eriti hästi sobis sinna kõrvale kitsejuustukreem hakitud küüslaugu ja murulauguga!