Mustjuuregratään

Ehk üleküpsetatud vormiroog keedetud mustjuure ja juustuga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g mustjuuri

sidrunimahla

soola ja musta pipart

riivitud muskaatpähklit

2 dl vahukoort või kohvikoort

100 g riivitud Parmesani ja/ või Västerbottensost juustu

soovi korral tüümiani või murulauku

Valmistamine

Pese mustjuured hoolega puhtaks, siis koori köögiviljakoorijaga. Pane kohe sidrunimahlaga maitsestatud vette, et mustjuur ei tumeneks.

Siis lõika mustjuured umbes 6-8 cm juppideks. Keeda soolaga maitsestatud vees u 5-6 minutit, kuni mustjuured on poolpehmed. Nõruta hoolega.

Laota mustjuured paraja suurusega ahjuvormi, maitsesta pipra ja muskaadiga. Kalla peale rõõsk koor ning puista peale suurem osa riivitud juustust. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni mustjuur on küps ja juustukate kenasti kuldne.

Puista peale ülejäänud riivjuust ja serveeri, soovi korral puista peale ka maitserohelist.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR