Lillkapsas mandlite ja rosinatega

Ahjus küpsetatud lillkapsas rosinate ja mandlitega. 

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur lillkapsas

5 sl mandleid

5 sl seemneteta heledaid rosinaid

kuuma vett

2 sl oliiviõli

riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane rosinad väikesesse kaussi. Kalla peale kuum vesi ja lase 10 minutit pehmeneda, siis nõruta. 

Kuumuta ahi 200 kraadini. 

Murra või lõika lillkapsas õisikuteks. Pane suurde ahjuvormi enam-vähem ühekordse kihina. Nirista peale õli, maitsesta muskaadi, soola-pipraga. Küpseta ahjus 30 minutit, sega vahepeal 1-2 korda. 

Siis lisa nõrutatud rosinad ja mandlid ning küpseta veel 10-15 minutit, kuni lillkapsas on kenasti küps ja mandlid mõnusalt röstitud. Serveeri. 

Retsept on mugandatud Washington Post veebilehelt

LISA KOMMENTAAR