Paleo banaanikeeks

Täitsa jahuvaba banaanikeeks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 hästi küpset banaani

2 dl mandlijahu või jahvatatud mandleid

4 sl kookosjahu

3 muna

2 sl sulatatud kookosrasva või võid

0.75 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

1 sl chia-seemneid

1 sl kookoshelbeid

1 tl vanillipulbrit

1-2 tl jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Kuumuta ahi 175° C. 

Pane kõik komponendid köögikombaini ning püreesta ühtlaseks*. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Lase keeksil vormis jahtuda, siis võta vormist välja ja eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber.

Nipid ja soovitused:

  • Kui teed käsitsi, siis suru banaanid kahvliga katki, sega juurde ülejäänud ained. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud The Nourished Psychologist veebilehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Margot
postitatud 07.03.2015 18:03

Liiga vähe oli magus, muidu täitsa OK. Mina paneksin palmisuhkrut ka.

Pille
postitatud 08.03.2015 09:53

Margot, aitäh kommentaari eest! Me ka tegime paar päeva tagasi, aga kuna kasutasin valet vormi, siis ei saanud vormist korralikult kätte ja pilti tegema ei hakanud. Mehele ei meeldinud üldse, minu arust keeksi enda maitse oli täitsa meeldiv. Ma proovin mingeid Paleo-banaanikeekse veel, siis otsustan, kas jätan selle retsepti siia või asendan :)

Margot
postitatud 08.03.2015 10:34

Mul oli õige vorm ja ikka väga ilus tuli välja. Panin veel tuhksuhkrut ka peale. Lastele meeldis aga mees tunnistas väga paleoks ehk siis mitte maitsvaks:)