Rösti paprikad süte või gaasileegi kohal või grillahjus mustaplekiliseks. Pane kaussi, kata kauss taldrikuga ja lase jahtuda. Siis koori paprikad. Eemalda seemned, lõika paprikad peenikesteks ribadeks.
Sega suures kausis paprikaribad (ja paprikamahl), pestud ja nõrutatud kikerherned, hakitud petersell, tšilli ja küüslauk. Tõsta kõrvale.
Kuumuta suur praepann hästi tuliseks. Lisa sorts õli, siis kalmaarirõngad ja -kombitsad. Prae segades umbes 30 sekundit. Siis puista pannile chorizo-kuubikud, prae segades veel 30 sekundit. Lisa kausis olevatele paprikaribadele.
Maitsesta salat soola-pipraga. Nirista peale ülejäänud õli, sidrunimahl ja sidrunikoor. Sega läbi, tõsta kenale vaagnale ja serveeri.
Kalmaarisalat chorizo ja kikerhernestega
Hispaaniahõnguline kalmaarisalat.