Kalmaarisalat chorizo ja kikerhernestega

Hispaaniahõnguline kalmaarisalat.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 punast paprikat

2 x 400 g purki konservitud kikerherneid

hakitud värsket peterselli

1 punane tšilli

2 hakitud küüslauguküünt

1 dl oliiviõli

600 g puhastatud kalmaari (rõngaid ja kombitsaid)

200 g hakitud chorizo-vorsti

1 suure sidruni mahl ja riivitud koor

soola ja musta pipart

Valmistamine

Rösti paprikad süte või gaasileegi kohal või grillahjus mustaplekiliseks. Pane kaussi, kata kauss taldrikuga ja lase jahtuda. Siis koori paprikad. Eemalda seemned, lõika paprikad peenikesteks ribadeks. 

Sega suures kausis paprikaribad (ja paprikamahl), pestud ja nõrutatud kikerherned, hakitud petersell, tšilli ja küüslauk. Tõsta kõrvale. 

Kuumuta suur praepann hästi tuliseks. Lisa sorts õli, siis kalmaarirõngad ja -kombitsad. Prae segades umbes 30 sekundit. Siis puista pannile chorizo-kuubikud, prae segades veel 30 sekundit. Lisa kausis olevatele paprikaribadele. 

Maitsesta salat soola-pipraga. Nirista peale ülejäänud õli, sidrunimahl ja sidrunikoor. Sega läbi, tõsta kenale vaagnale ja serveeri. 

Loe veel:

Mugandatud BBC Good Foodi lehelt

LISA KOMMENTAAR