12 jahutatud austrit (Crassostrea virginica)
4 sl võid
4 sl nisujahu
0.25 tl Cayenne'i pipart
6 peenelt hakitud talisibulat
2 peenelt hakitud sellerivart
1 kimp peterselli
2 värsket estragonioksa
soola ja valget pipart
3 sl värsket riivsaia
Lisaks:jämedat kivisoola ahjuvormi sisse
Täida ahjuvorm paksu kivisoolakihiga.
Ava austrid ettevaatlikult kausi kohal, et austrimahl kaussi koguneks. Lamedam karbiosa viska minema. Lõika austrid noaga karbi küljset lahti. Aseta puhastatud austrid koos karbipoolikuga soola peale. Pane jahedasse.
Sulata või väikeses potis keskmisel tulel. Lisa jahu ja prae segades umbes 2 minutit. Lisa austrileem (u 1,2 dl) ning kuumuta segades umbes 2 minutit, kuni potis on parajalt paks jahupasta. Sega juurde Cayenne, talisibul, varsseller, peenelt hakitud estragon ja petersell, maitsesta soola-pipraga. Alanda kuumust ning prae tasasel tulel umbes tund aega, kuni köögiviljad on täitsa pehmed.
Pane segu koos riivsaiaga köögikombaini ning püreesta ühtlaseks pastaks. Kuumuta grillahi tuliseks. Jaota ürdi-köögiviljapasta austritele (soovitatavalt 1 cm otsaku abil).
Küpseta grillelemendi all umbes 5-7 minutit, kuni pasta on kuldpruun ja austrid läbi küpsenud. Garneeri petersellioksaga ja serveeri.
Retsept on USA ajakirjast Saveur.
Rockefelleri austrid
Oysters Rockefeller on kuulsa New Orleansi restorani Antoine's firmaroog. Värsked austrid kaetakse ürdi-köögivilja-riivsaiaseguga (roux) ning küpsetatakse grillahjus kergelt krõbedaks.