Makaronid tatraga (kasha varnishkes)

Venemaa juutide roog, mis on väga populaarne USA ažkenasi juutide seas. "Varniškes" on jidiši-keelne versioon sõnast "vareniki" ning ühes 1926. a. retseptikogus ongi olemas tatrapudruga täidetud pelmeenide retsept. Nüüd on levinum siiski lihtsalt lihtsam roog, makaronid tatraga. 

Nami-Nami soovitab kasutada Italpasta tooteid.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 dl tatratangu

1 lahti klopitud muna

7.5 dl kanapuljongit

500 g farfalle makarone

2-3 sl kanarasva või õli

2 suurt sibulat

4 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli või murulauku

Valmistamine

1) Kuumuta kanarasv (Shmaltz) või õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa jämedalt hakitud sibulad ning prae tasasel tulel umbes 15-20 minutit, kuni sibulad on korralikult karamelliseerunud. Lisa küüslauk ja prae umbes minut aega.

2) Sega kausis lahtiklopitud muna ning tatar korralikult omavahel. Kuumuta mittenakkuv praepann mõõdukalt tugeval tulel. Lisa tatar ja kuumuta segades umbes 2-3 minutit, kuni muna on kuivanud ja tatar kergelt röstitud. 

3) Lisa tatrale kanapuljong, maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata kaanega ning hauta vaiksel tulel umbes 14 minutit, kuni tatar on pehme. Tõsta tulelt ja pane ootele. 

4) Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni, lisa farfalle makaronid ja keeda al dente. Nõruta ja tõsta kõrvale. 

5) Lisa tatar ja makaronid praetud sibulale-küüslaugule ning kuumuta segades umbes 3 minutit, kuni mõlemad on korralikult läbi kuumutatud. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta serveerimisalusele ning kaunista hakitud peterselli või murulauguga.

LISA KOMMENTAAR

Annis M. @ FB
postitatud 01.03.2015 23:01

Tehtud ja söödud :-) Lisasin veel enne taldrikule jõudmist poolikuid kirss-tomateid ja basiilikut ja oliive.....väga mõnus suutäis. Usun et saab üheks lemmikuks.....kiire ja maitsev. :-)

Laine Ratsep
postitatud 04.03.2017 12:58

Ma panen sibulat selle pannis kasha ja muna ka, at ei ole nii palju rasva. On veel natukene schmaltz segatud, ainult natukene.