3 dl tatratangu
1 lahti klopitud muna
7.5 dl kanapuljongit
500 g farfalle makarone
2-3 sl kanarasva või õli
2 suurt sibulat
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli või murulauku
1) Kuumuta kanarasv (Shmaltz) või õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa jämedalt hakitud sibulad ning prae tasasel tulel umbes 15-20 minutit, kuni sibulad on korralikult karamelliseerunud. Lisa küüslauk ja prae umbes minut aega.
3) Lisa tatrale kanapuljong, maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata kaanega ning hauta vaiksel tulel umbes 14 minutit, kuni tatar on pehme. Tõsta tulelt ja pane ootele.
4) Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni, lisa farfalle makaronid ja keeda al dente. Nõruta ja tõsta kõrvale.
5) Lisa tatar ja makaronid praetud sibulale-küüslaugule ning kuumuta segades umbes 3 minutit, kuni mõlemad on korralikult läbi kuumutatud. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta serveerimisalusele ning kaunista hakitud peterselli või murulauguga.
Tehtud ja söödud :-) Lisasin veel enne taldrikule jõudmist poolikuid kirss-tomateid ja basiilikut ja oliive.....väga mõnus suutäis. Usun et saab üheks lemmikuks.....kiire ja maitsev. :-)
Ma panen sibulat selle pannis kasha ja muna ka, at ei ole nii palju rasva. On veel natukene schmaltz segatud, ainult natukene.
Makaronid tatraga (kasha varnishkes)
Venemaa juutide roog, mis on väga populaarne USA ažkenasi juutide seas. "Varniškes" on jidiši-keelne versioon sõnast "vareniki" ning ühes 1926. a. retseptikogus ongi olemas tatrapudruga täidetud pelmeenide retsept. Nüüd on levinum siiski lihtsalt lihtsam roog, makaronid tatraga.
Nami-Nami soovitab kasutada Italpasta tooteid.