Koori peedid, auruta või küpseta ahjus, kuni peedid on pehmed (selle võid ka päev-kaks varem valmis teha).
Tambi piparkoogid puruks.
Aseta peedid lõikelauale, vajadusel lõika põhja alt veidi ära, et peet püsti seisaks. Tee nüüd igale peedile terava noaga ülevalt alla sisselõiked 3/4 peedi osas (põhja alt jäävad peedid terveks).
Aseta peedid ahjuplaadile, nirista peale veidi oliiviõli ja puista peale veidi soola, tüümiani ja piparkoogipuru. Küpseta 200*C ahjus, kuniks peetide servad veidi pruunistuvad.
Aseta soojalt serveerimistaldrikutele, murenda peale kitsejuust ja nirista peale palsamiäädikakreemi. Serveeri kohe.
Nipid ja soovitused:
Kiirema ja mugavama variandi jaoks kasuta nt keedetud peete vaakumpakendis.
Hasselbacka peedid ehk peedilõõtsad
Hasselbacka kartulite stiilis valmistatud peedid.