Kanahautis kardemoni ja võiga

Aromaatne kanakarri. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 hakitud küüslauguküünt

pöidlasuurune jupp hakitud ingverit

2 hakitud rohelist tšillit

väike punt värsket koriandrit

3 sl ghee'd ehk selitatud võid või õli

2 viilutatud sibulat

2 tl jahvatatud kurkumit e kollajuurt

2 tl garam masala't

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud lambaläätseseemneid

4 kanafileed 2,5 cm tükkidena

4 nelki

12 kardemonikupart

1 kaneelikoor

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1.5 dl jogurtit

50 ml rõõska koort

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

naan-leiba

riisi

Valmistamine

Pane tükeldatud küüslauk, ingver, tšilli ning koriandrivarred (lehed pane kõrvale) väikesesse köögikombaini. Lisa tubli näputäis soola ja töötle ühtlaseks pastaks (seda võid ka uhmris teha).

Kuumuta suures potis 2 sl selitatud võid või õli. Lisa sibul ning prae tasasel tulel 15-20 minutit, kuni sibul on kuldne ja karamelliseerunud. Lisa küüslaugu-ingveripasta, tõsta kuumust ning prae umbes 5 minutit. Lisa jahvatatud vürtsid ja kuumuta 2 minutit. Tõsta vürtsikas sibulasegu pannilt kaussi ootele. 

Lisa potti ülejäänud selitatud või või õli. Lisa kanatükid ning pruunista need mõõdukalt tugeval kuumusel ümberringi. Tõsta kanatükid kaussi, kata kaanega ja tõsta ootele. 

Pane nüüd sibulasegu uuesti potti. Lisa terved vürtsid (nelk, kardemoniseemned, kaneelikoor), tomatikonserv ja konservipurgitäis ehk 4 dl vett. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kinnin ning hauta kastet tasasel tulel 40 minutit. 

Pane kanatükid uuesti potti. Kuumuta umbes 10 minutit, kuni kaste on paksenenud ja kana läbinisti küps. Sega juurde jogurt ja rõõsk koor, maitsesta hoolega ning puista peale koriandrilehed. 

Serveeri chapati-leiva ja riisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni puhul jäta naan-leib ära ja serveeri ainult riisiga.
  • LCHF-versiooni jaoks paku riisi ja naani asemel näiteks rohelist salatit. 

Loe veel:

Mugandatud BBC Good Foodi lehelt (ajakirjas ilmus juunis 2012)

LISA KOMMENTAAR