2 sl päevalilleõli
1 sl musti või kollaseid sinepiseemneid
10-12 karrilehte
2 hakitud sibulat
maitse järgi tšillihelbeid
4 tl garam masala't
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
400 g purk kookospiima
6 tomatit (lõika neljaks)
400 g purk konservitud kikerherneid
maitse järgi soola
Lõika pommud pikuti pooleks või neljaks, siis jämedateks viiludeks. Kuumuta veidi õli suurel mittenakkuval pannil ja pruunista pommud jaokaupa kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta praetud pommutükid kõrvale ja prae väheses õlis ülejäänud pommu samamoodi.
Pane pannile ülejäänud õli, lisa sinepiseemned ja karrilehed ning prae umbes 30 sekundit, kuni sinepiseemned praksuvad ja muutuvad aromaatseks. Lisa sibul ja prae, kuni sibulad on pehmed ja hakkavad värvi muutma. Lisa kuivatatud tšilli ning vürtsid (koriander, kurkum, garam masala). Prae minuti jagu, siis lisa kookospiim, tomatid ning umbes 2 dl vett. Kuumuta keemiseni, siis lase umbes 25-30 minutit podiseda, kuni leem pakseneb.
Sega juurde pestud ja nõrutatud kikerherned ning eelnevalt praetud pommuviilud. Hauta veel 5 minutit, kuni kõik on läbi kuumenenud. Maitsesta roog soolaga parajaks ja serveeri.
Mugandatud BBC Good Foodi retseptist (august 2010). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lugedes kommentaare BBC Good Foodi lehelt jäid silma sellised kommentaarid: * Kui värskeid tomateid pole, võta purgitäis purustatud tomateid, aga siis pole enam seda 2 dl vett lisada. * Pommud võib ka tükeldada, soolaga sõelale nõrguma jätta ja siis ahjus kuldseks küpsetada (enne ahjupanekut piserda vähese õliga). * Roog maitseb järgmisel päeval veelgi paremini. * Soovi korral lisa sorts sidruni- või laimimahla. * Värske koriander sobib väga hästi garneeringuks.
Pommu ja kikerherne karri
Serveeri seda pommu- ehk baklažaanikarrit keedetud riisi või sooja naan-leivaga.