Runebergi kausitort

Soomes populaarsest Runebergi koogist inspireeritud kausitort e. trifle.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

4 muna

1.5 dl suhkrut

1 dl jahvatatud mandleid

0.5 dl kartulitärklist

2 tl jahvatatud kaneeli

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kardemoni

0.25 tl jahvatatud nelki

1 dl hakitud mandleid

Peale:

0.5 dl hakitud mandleid

Vanillikreem:

72 g pakk vanillikastmepulbrit

3 dl piima

2 dl 35% rõõska koort

Vaarikakissell:

400 g (külmutatud) vaarikaid

2.5 dl vett

0.5 dl suhkrut

2 sl kartulitärklist

Valmistamine

Klopi toasoojad munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega kuivained (v.a. hakitud mandlid) omavahel, siis sega õrnalt munavahu hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Puista peale hakitud mandlid. Küpseta 225-kraadises ahjus 5-6 minutit. 

Puista teisele küpsetuspaberile suhkrut, siis kummuta küpsetatud biskviit küpsetuspaberile. Eemalda ettevaatlikult "küpsetatud" küpsetuspaber ning lase biskviidil jahtuda.

Vaarikakisselli jaoks sega potis vaarikad, 2 dl vett ning suhkur. Kuumuta keemiseni, siis keeda 2 minutit. Sega kartulitärklis 0,5 dl veega ühtlaseks. Tõsta pott tulelt, sega kartulitärklisesegu pidevalt segades. Tõsta pott uuesti tulele, lase kissellil korra mulksatada ning lase seejärel jahtuda. 

Vispelda vanillikastmejahu külma piimaga ühtlaseks, siis tõsta veerand tunniks külmkappi paksenema. Sega juurde vahustatud rõõsk koor. 

Nüüd on aeg kausitort kokku panna. Murra biskviit tükkideks ja laota kolmandik kausi põhja, siis kolmandik vaarikakissellist ja siis kolmandik vanillikreemist. Tee seda veel kaks korda. Kõige peale puista hakitud mandlid. 

Lase kausitordil enne serveerimist veidi külmkapis maitsestuda.

Mugandatud K-Marketi veebilehelt.

LISA KOMMENTAAR