Nutella-banaanikook

Lihtne ja mahlane keeks banaanipüree ja šokolaadi-pähklikreemiga. 

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja pehmet võid

170 g fariinsuhkrut (u 2 dl)

3 muna

240 g nisujahu (u 4 dl)

1.5 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

300 g kahvliga purustatud banaani (3 suurt banaani)

100 g Nutellat

Kaunistuseks:

veel Nutella šokolaadi-pähklikreemi

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 kraadini. Hõõru toasoe või suhkruga kohevaks, siis klopi ükshaaval juurde munad. Sega kuivained omavahel, siis lisa kuivained, banaanipüree ja Nutella muna-võivahule. Sega ühtlaseks.

Kalla tainas võitatud (lahtikäivasse) koogivormi. Küpseta ahju allosas umbes 50 minutit või kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb (väldi üleküpsetamist!).

Lase koogil umbes 15 minutit jahtuda, siis kummuta kook vormist välja, ent tõsta koogivorm uuesti peale - siis jääb koogi jahtudes eralduv aur koogi sisse. Lase täielikult jahtuda. Soovi korral kaunista kook enne serveerimist Nutellaga (sulata see enne nt mikroahjus). 

Retsept on mugandatud ajalehest Helsinkin Sanomat, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 14.04.2017 15:41

Meenutab banaanileiba. Väga maitsev.