600 g valge kala fileed - nt
siiakala või ahvenat või turska või hiidlesta e. paltust
3 sl oliiviõli
1 suur hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
500-600 g tükeldatud värskeid tomateid või konservitud purustatud tomateid
värsket koriandrit
peotäis värsket basiilikut
1 tl uhmris peenestatud vürtsköömneid
soola ja musta pipart
soovi korral maitsestamiseks suhkrut või mett
Serveerimiseks:Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja hauta tasasel tulel umbes 5 minutit. Siis lisa küüslauk ning prae kergelt läbi. Lisa tükeldatud tomatid, maitsesta vürtsköömnete või vürtsisegu, soola, suhkru ja pipraga, soovi korral lisa maitserohelist. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta kümmekond minutit, kuni tomatid on pehmed.
Tõsta pannile tekkinud tomatikastme sisse kalafileetükid. Kuumuta umbes 5-6 minutit, kuni kalatükid on küpsed. Timmi maitse parajaks.
Serveeri koos keedetud riisi või kuskussiga.
Kala tomatikastmes
Selle roa valmistamiseks sobivad erinevad valged kalad - siig (fotol), tursk, ahven, paltus vm.