Kala tomatikastmes

Selle roa valmistamiseks sobivad erinevad valged kalad - siig (fotol), tursk, ahven, paltus vm. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g valge kala fileed - nt

siiakala või ahvenat või turska või hiidlesta e. paltust

3 sl oliiviõli

1 suur hakitud sibul

2 hakitud küüslauguküünt

500-600 g tükeldatud värskeid tomateid või konservitud purustatud tomateid

värsket koriandrit

peotäis värsket basiilikut

1 tl uhmris peenestatud vürtsköömneid

soola ja musta pipart

soovi korral maitsestamiseks suhkrut või mett

Serveerimiseks:

aurutatud riisi või kuskussi

Valmistamine

Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja hauta tasasel tulel umbes 5 minutit. Siis lisa küüslauk ning prae kergelt läbi. Lisa tükeldatud tomatid, maitsesta vürtsköömnete või vürtsisegu, soola, suhkru ja pipraga, soovi korral lisa maitserohelist. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta kümmekond minutit, kuni tomatid on pehmed.

Tõsta pannile tekkinud tomatikastme sisse kalafileetükid. Kuumuta umbes 5-6 minutit, kuni kalatükid  on küpsed. Timmi maitse parajaks. 

Serveeri koos keedetud riisi või kuskussiga. 

LISA KOMMENTAAR