Ferrero Rocheri tort

Pähklibiskviittort Ferrero Rocheri ainetel ja Ferrero Rocheri kompvekkidega.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pähklibiskviit:

5 suurt muna

85 g suhkrut (1 dl)

2 sl nisujahu

2 sl kakaopulbrit

2 tl küpsetuspulbrit

4.25 dl jahvatatud sarapuupähkleid

Vahele:

200 g hakitud tumedat šokolaadi

200 g pehmet toasooja võid

7 sl Nutellat

2.5 dl purustatud vahvlilehti

Kaunistamiseks:

10 Ferrero Rocher'i kommi

70 g sarapuupähkleid (nt Germund)

Valmistamine

Pähklibiskviidi tegemiseks klopi munad suhkruga tugevaks, heledaks ja kohevaks vahuks. Sõelu küpsetuspulber, kakao ja jahu pähklite hulka, siis sega õrnalt munavahu hulka. Kalla tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm koogivormi sisse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni biskviit on küpsenud.

Kreemi jaoks sulata šokolaad vesivannis, lase jahtuda. Hõõru toasoe või ja Nutella omavahel ühtlaseks, siis klopi juurde sulatatud šokolaad.

Rösti kaunistamiseks mõeldud pähklid kuival kuumal pannil aromaatseks. Lase jahtuda, siis haki jämedalt. 

Tordi kokkupanek: lõika jahtunud pähklibiskviit 2 või 3 kihiks. Määri šokolaadikreem tordikihtide peale, puista üle vahvlipuruga. Tõsta tordikihid üksteise peale. Määri šokolaadikreemi ka tordi pealmisele kihile ning külgedele. Kaunista küljed röstitud sarapuupähklitega. Tordi peale aseta poolitatud Ferrero Rocher kompvekid.

Hoia kooki serveerimiseni külmkapis. 

Mugandatud Momsdish.com blogist, kes omakorda leidis retsepti poolakeelsest mniam-mniam blogist. Nami-Nami jaoks pildistas Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.09.2015 07:47

Nagu ikka, on tort järgmisel päeval palju parem. Tõsine šokolaadikas, rohke pähkliga :) Pähklibiskviit on väga mõus. Mida jämedam jahvatus, seda õrnem biskviit. Kasutasin vanakooli maitsetuid vahvlilehti, aga need jäid kuidagi nätsad tordi vahel. Võiks otsida midagi krõbedamat (on vist olemas mingid vahvlitorukesed). Samas tort on magus, kui magusat vahvlit vahele panna, siis võiks paar sl Nutellat vähem panna. Kaunistuseks mõeldud pähklid võiks ennem kindlasti röstida! Mul kulus üks 70g pakk sarapuupähkleid kaunistamiseks.

Johanna
postitatud 11.11.2015 10:19

Kas immutasite põhjasid ka?

Kaare
postitatud 11.11.2015 12:58

Mina ei immutanud. Sööjate hulgas oli neid, kes ütlesid, et tort on täpselt paras, aga ka neid, kes arvasid, et veidi kuiv. Maitse asi. Võib immutada (konjaki-veeseguga, kohviga, suhkrusiirupiga vms), aga pigem tagasihoidlikult.