Läätse-kikerhernekotletid

Vegetaarsed kotletid punaste läätsede, kikerherneste ning ricotta-kohupiimaga. Serveeri pitaleibade ning jogurtikastmega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 dl punaseid läätsi

6 dl vett

400 g purk konservitud kikerherneid (u 280 g herneid)

2 muna

125 g ricotta't

2 sl riivsaia

1 tl karripulbrit

0.5 tl paprikapulbrit

soola

Serveerimiseks:

6 pitaleiba

salatilehti

mündi-jogurtikastet

Valmistamine

Loputa läätsed sõelal. Pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda umbes 10 minutit või vastavalt pakendi juhistele pehmeks. Nõruta ja lase jahtuda. 

Loputa ja nõruta kikerherned. Pane läätsed ja kikerherned köögikombaini ning püreesta. Lisa ülejäänud ained ja püreesta uuesti. Lase segul 5 minutit paisuda, siis vormi lapikuteks kotlettideks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 15-20 minutit, kuni läätsekotletid on kaunilt kuldpruunid. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku (5/2014). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR