2 sl tarama't (soolatud ja vinnutatud kalamari)
6 viilu saia
1,2 dl hakitud sibulat
1,2 dl hakitud värsket peterselli
0,6 dl ehk 4 sl hakitud värsket tilli
0,5 sidruni mahl
Veeretamiseks: Praadimiseks:u 2 dl õli
Pane tahke sai kaussi, kalla peale u 250 ml vett. Lase pehmeneda, siis pigista saiast liigne vesi välja.
Pane köögikombaini tarama ja hakitud sibul, täätl ühtlaseks heledaks pastaks.
Lisa petersell, till, saiapudi ja sidrun, töötle ühtlaseks. Maitse - vajadusel lisa veel maitseaineid või sidrunimahla.
Võta segu välja, vormi pallikesteks. Veereta pallikesi jahus.
Kuumuta õli pannil 180C. Prae pallikesd jaokaupa kuldseks ja krõbedaks. Valmis pallid tõsta köögipaberile tahenema.
Serveeri soojalt või toatemperatuuril, kõrvale paku sidrunisektoreid.
Retsept mugandatud siit.
Taramokeftedes
Ehk kalamarjakotletikesed Kreeka moodi. Paku näiteks Kreeka lihavõtete ajal.