Taramokeftedes

Ehk kalamarjakotletikesed Kreeka moodi. Paku näiteks Kreeka lihavõtete ajal.  

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 sl tarama't (soolatud ja vinnutatud kalamari)

6 viilu saia

1,2 dl hakitud sibulat

1,2 dl hakitud värsket peterselli

0,6 dl ehk 4 sl hakitud värsket tilli

0,5 sidruni mahl

Veeretamiseks:

nisujahu

Praadimiseks:

u 2 dl õli

Valmistamine

Pane tahke sai kaussi, kalla peale u 250 ml vett. Lase pehmeneda, siis pigista saiast liigne vesi välja.

Pane köögikombaini tarama ja hakitud sibul, täätl ühtlaseks heledaks pastaks. 

Lisa petersell, till, saiapudi ja sidrun, töötle ühtlaseks. Maitse - vajadusel lisa veel maitseaineid või sidrunimahla. 

Võta segu välja, vormi pallikesteks. Veereta pallikesi jahus. 

Kuumuta õli pannil 180C. Prae pallikesd jaokaupa kuldseks ja krõbedaks. Valmis pallid tõsta köögipaberile tahenema. 

Serveeri soojalt või toatemperatuuril, kõrvale paku sidrunisektoreid.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR