Ahvenamarjakotletid

Ahvenad koevad kevadel, aga mari muutub emaskaladel sobivaks juba talvel. 

 

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200-300 g ahvenamarja

4 peenelt hakitud sibulat

4 muna

pool saia

leotamiseks piima

hapukoort

soola ja musta pipart

paneerimiseks jahu või riivsaia

praadimiseks võid ja õli

Valmistamine

Eralda ahvenamari kilest. Prae 2 hakitud sibulat õli-võisegus kuldseks. Lisa ahvenamari ja prae koos sibulaga kergelt läbi. Lisa veidi hapukoort, kuumuta kõik koos läbi.

Leota sai piimas pudedaks. Sega saiapudi hulka munad ja 2 hakitud toorest sibulat. Sega juurde praetud sibula-ahvenamarjamass, maitsesta segu soola-pipraga. Lase hakkmassil jahedas taheneda. 

Enne praadimist vormi käte vahel paraja suurusega kotletid, paneeri neid jahu või riivsaiaga. Prae parajas kuumuses mõlemalt poolt kuldseks.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Koržetsite Õpiköögi lehelt. 

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 29.10.2024 07:53

Päris head kotletid.