Läätsesupp suitsulihaga

Põhja-Eesti supp. 

Kogus
2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g suitsutatud sealiha

- nt suitsuribi

1.5 l vett

2 dl kuivatatud läätsi

50 g sibulat

100 g porgandit

soola

hakitud maitserohelist

Valmistamine

Pane läätsed veega likku. Lõika suitsuliha ribadeks. Koori ja haki sibul. Lõika porgand kuubikuteks. 

Kuumuta poti põhjas suitsuliharibasid ja sibulat-porgandit, siis lisa vesi ja leotatud läätsed. Keeda supp tasasel tulel valmis, keemise käigus riisu supi pinnalt vaht. Maitsesta, serveerimisel puista peale maitserohelist. 

Retsept on mugandatud raamatust "Eesti rahvusköök" (Maalehe Raamat 2004). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Lii Heleen Märks
postitatud 28.05.2019 16:51

parim supp

Ilse
postitatud 07.11.2021 13:51

Väga hea supp, mul olid koorimata punased läätsed ja keetsin suitsukontidest eelnevalt puljongi ka. Väga maitsev sai.

Rait Kukk
postitatud 08.11.2021 18:45

See on traditsiooniline igal pool Eestis.