Jõhvika-tatrakeeks

Tuntud USA autori Alice Medrichi retsept gluteenivaba keeksi valmistamiseks. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

115 g sulatatud võid

190 g tumedat muscovado suhkrut

2 suurt muna

120 g heledat riisijahu

40 g tatrajahu

0.5 tl söögisoodat

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit

0.25 tl soola

170 g kõrvitsapüreed

55 g värskeid jõhvikaid

Valmistamine

Kuumuta ahi 175C. Aseta ahjurest ahju alumisse ossa. Vooderda 23 cm keeksivorm küpsetuspaberiga. 

Klopi või, suhkur ja munad kausis elektrimikseriga heledaks (u 3-4 min). Lisa riisi- ja tatrajahu, sooda, küpsetuspulber, kaneel, muskaat, sool ja kõrvitsapüree ning mikserda ühtlaseks. Sega juurde jõhvikad.

Tõsta ettevalmistatud keeksivormi ning küpseta 45-50 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Võta ahjust välja, siis lase 30 minutit vormis jahtuda. Seejärel kummuta keeks vormist välja ning lase täielikult jahtuda. 

Keeks säilib mitu päeva toatemperatuuril, aga keera see toidukilesse või küpsetuspaberisse. 

Mugandatud The Wednesday Chef blogist. 

LISA KOMMENTAAR

He
postitatud 06.12.2017 15:32

<p>Tuli väga maitsev ja mahlane, kõrvitsapüree asemel kasutasin banaanipüreed ja lisasin rosinaid. Vähendasin ka suhkrut kuna banaan ise magus.</br> Esimest korda proovisin riisijahu ja kindlasti proovin seda retsepti veel. </p>