Nikolai salat

Hotell Tallinnas töötas Nikolai Võškevitš välja Nikolai salati, mis siiani paljudel meeles on; salatit pakuti hotelli Jahisaalis. Minu retsept on pärit hotelli endise peakoka pr Sarve käest. Proua Sarve versioon on mõeldud koduköögis valmistamiseks, nii et proportsioonid on veidi teised, kui restoraniköögis.

Kogus
1,2 kg
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g marineeritud kõrvitsat

200 g juustu

200 g dekooriga või suitsutatud veisesinki

200 g marineeritud kurki

200 g jõhvikatarretist

200 g paksu majoneesi

Valmistamine

Lõika kõik komponendid piklikeks ribadeks. Sega ja serveeri. 

PS Jõhvikatarretise tegemisel arvesta 50 g želatiini 1 kg vedeliku kohta. 

LISA KOMMENTAAR

toivo
postitatud 01.01.2015 20:36

Salat on hea ja küllaltki kuulus.aga mõned väga tähtsad asjad on puudu.Kui ma ei eksi, siis oli originaalis hirveliha ja puudu on üks tähtis maitseandja-lõunamaine tomatikaste.Mina panin omatehtud kastet-püreeritud must ploom+tom.pasta+röst-paprika+punane madeira vein+sool.pipar.suhkur.+röstitud,püreeritud maks.Maitse on peaaegu sarnane ja selle salati juures minu arust väga tähtis.