Hotell Tallinnas töötas Nikolai Võškevitš välja Nikolai salati, mis siiani paljudel meeles on; salatit pakuti hotelli Jahisaalis. Minu retsept on pärit hotelli endise peakoka pr Sarve käest. Proua Sarve versioon on mõeldud koduköögis valmistamiseks, nii et proportsioonid on veidi teised, kui restoraniköögis.
Salat on hea ja küllaltki kuulus.aga mõned väga tähtsad asjad on puudu.Kui ma ei eksi, siis oli originaalis hirveliha ja puudu on üks tähtis maitseandja-lõunamaine tomatikaste.Mina panin omatehtud kastet-püreeritud must ploom+tom.pasta+röst-paprika+punane madeira vein+sool.pipar.suhkur.+röstitud,püreeritud maks.Maitse on peaaegu sarnane ja selle salati juures minu arust väga tähtis.
Nikolai salat
Hotell Tallinnas töötas Nikolai Võškevitš välja Nikolai salati, mis siiani paljudel meeles on; salatit pakuti hotelli Jahisaalis. Minu retsept on pärit hotelli endise peakoka pr Sarve käest. Proua Sarve versioon on mõeldud koduköögis valmistamiseks, nii et proportsioonid on veidi teised, kui restoraniköögis.