1.5 l kanapuljongit
300 g kanafileed
100 g pikateralist riisi
3-4 porgandit
3 sl miso-pastat
2 sl (Tamari) sojakastet
2 sl mirinit ehk magusat riisiveini
4-5 viilutatud talisibulat
Kuumuta kanapuljong potis keemiseni. Lisa kanafileed ja keeda tasasel tulel 8 minutit, kuni kanafileed on küpsed. Võta kanafileed potist välja, rebi liha nt kahe kahvli abil ribadeks.
Koori porgandid, lõika umbes 3-4 cm juppideks ja seejärel tikkudeks. Loputa ja nõruta riis.
Lisa puljongisse riis ja porgandid. Kuumuta uuesti keemiseni, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni riis ja porgand on küpsed.
Pane kanaliha uuesti potti, sega juurde miso, sojakaste ja mirin. Vahetult enne serveerimist puista peale talisibul.
PS Mina kasutasin gluteenivaba shiro-misopastat (hele miso riisiga).
Retsept ilmus ka ajakirja Pere & Kodu 2015. a. mainumbris. Pildi tegi Veronika Roosimaa.
Lihtne teha ja väga maitseküllane. Shiro-miso andis roale sellise veidi magusa meki. Lapsed (2, 3 ja 5) sõid kõik isukalt kaks portsjonit ja palusid varsti jälle teha :)
Misosupp kana ja riisiga
Lihtne ramen-stiilis supp, kus nuudlite asemel on hoopis riis. Imemaitsev, meeldis väga ka lastele!