Kilud tomatis

Kodune sardiinid-õlis-laadne hoidis, mida on hea külmkapist võtta ja võileivale panna. Lisamaitset annavad tomat ja küüslauk. 

Säilib õhukindlalt suletuna nädalaid.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g roogitud kilusid

1 dl oliiviõli

1 dl tomatimahla

0.5 dl tomatipüreed

1-2 küüslauguküünt

1 tl soola

0.5 tl suhkrut

0.5 tl musta pipart

Valmistamine

Lao kilud ahjuvormi, üks kiht risti teisega. Purusta küüslauk, sega ülejäänud kastmeainetega ja kalla vormi kaladele. Küpseta 175-kraadises ahjus 25 minutit. 

Lase jahtuda, kata õhukindlalt ja pane paariks ööpäevaks külmkappi seisma. 

Nipid ja soovitused:

  • LCHF-versiooni jaoks proovi suhkur ära jätta.
  • Paleo-versiooni jaoks jäta suhkur ära või asenda mõne lubatud magustajaga.

Retsept on raamatust "Kilulinna kokaraamat" (Ajakirjade Kirjastus 2014), pildid tegi Nami-Nami toimetaja ILSE.

LISA KOMMENTAAR