Tomati-lillkapsakarri

Indiast Gujarati piirkonnast pärit roog. Väga oluline on vürtside (sinepiseemnete) praadimine õlis (asbaghar). 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 tl (teravat) paprikapulbrit

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud kurkumit e kollajuurt

2 sl maapähkliõli

2 tl musti sinepiseemneid

noaotsatäis juudavaiku (asaföötidat)

2 tükeldatud serrano tšillit

1 väikesteks õisikuteks lõigatud lillkapsas

3 tükeldatud ploomtomatit

maitse järgi soola

Valmistamine

Sega kausis paprika, koriander ja kollajuur.

Kuumuta 4-liitrine pott tugeval tulel. Lisa sinepiseemned ja juudavaik, kuumuta umbes 3 minutit. Lisa paprika-koriandri-kollajuuresegu, tšillid, lillkapsas ja vesi. Kuumuta 5-6 minutit, kuni lillkapsas on pehme.

Alanda kuumust. Lisa tomatid, maitsesta soolaga. Kata pott kaanega ning kuumuta keskmisel kuumusel 2-3 minutit, kuni tomatid on pehmed. 

Allikas: Saveur

LISA KOMMENTAAR