Kartulirösti ja ahjuvorstid

Riivitud kartuli padjal küpsetatud toorvorstid. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 45 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

4 suurt kartulit

8 toorest porru-sealihavorsti

peotäis hakitud värsket siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta praepannil keskmisel kuumusel 1 sl õli. Lisa sibul ja prae 6-8 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on pehmenenud. Tõsta kõrvale.

Samal ajal kuumuta ahi 190°C. Riivi kartulid jämeda riiviga, aseta riivmass puhta köögirätiku sisse ning pigista kartuliteset võimalikult palju niiskust välja.

Määri ülejäänud õli ahjuvormi sisse.Lisa riivitud kartulid, maitsesta korralikult soola-pipraga ja laota kartulid ühtlase kihina vormi. Küpseta 10 minutit. 

Nüüd puista peale hakitud sibul ning laota vorstikesed peale. Küpseta veel 35-40 minutit, kuni rösti on krõbe ja vorstid kenasti pruunistunud. 

Lõika kartulirösti sektoriteks, tõsta taldrikutele. Iga portsjoni jaoks arvesta ka 2 vorsti. Kaunista peterselliga ja serveeri. 

Allikas: Delicious, retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina. Algretseptis soovitati kasutada "King Edward" kartuleid.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 05.04.2017 20:17

Mõnus ja mugavalt valmiv õhtusöök. Teeks teinekordki!