3 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
4 suurt kartulit
8 toorest porru-sealihavorsti
peotäis hakitud värsket siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta praepannil keskmisel kuumusel 1 sl õli. Lisa sibul ja prae 6-8 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on pehmenenud. Tõsta kõrvale.
Samal ajal kuumuta ahi 190°C. Riivi kartulid jämeda riiviga, aseta riivmass puhta köögirätiku sisse ning pigista kartuliteset võimalikult palju niiskust välja.
Määri ülejäänud õli ahjuvormi sisse.Lisa riivitud kartulid, maitsesta korralikult soola-pipraga ja laota kartulid ühtlase kihina vormi. Küpseta 10 minutit.
Nüüd puista peale hakitud sibul ning laota vorstikesed peale. Küpseta veel 35-40 minutit, kuni rösti on krõbe ja vorstid kenasti pruunistunud.
Lõika kartulirösti sektoriteks, tõsta taldrikutele. Iga portsjoni jaoks arvesta ka 2 vorsti. Kaunista peterselliga ja serveeri.
Allikas: Delicious, retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina. Algretseptis soovitati kasutada "King Edward" kartuleid.
Kartulirösti ja ahjuvorstid
Riivitud kartuli padjal küpsetatud toorvorstid.