Šerris hautatud seapõsed

Hispaaniapärane eelroog. 

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks oliiviõli

1 hakitud suur sibul

600 g pooleks lõigatud seapõski

1 sl nisujahu

2 purustatud suurt küüslauguküünt

0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl suitsutatud paprikapulbrit

1.5 dl poolkuiva šerrit

5 dl veiselihapuljongit

peotäis petersellilehti

peotäis röstitud mandlilaaste

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta oliiviõli suures potis, siis lisa sibul. Prae tasasel tulel 10-15 minutit, kuni sibul on pehme ja kergelt kuldne. Võta sibul potist välja ja tõsta kõrvale. 

Maitsesta jahu soola-pipraga, siis veereta seapõski jahus. Lisa potti veel veidi õli, tõsta kuumust. Pruunista seapõsed ümberringi, vajadusel jaokaupa. 

Alanda kuumust. Pane kõik seapõsed ning praetud sibulad potti. Lisa küüslauk, vürtsköömned ja paprika potti. Kuumuta minut aega, siis lisa potti šerri. 

Lisa potti veisepuljong, siis kuumuta keemiseni. Lase hautisel tasakesi podiseda umbes 2 tundi, kuni seapõsed on pehmed. 

Puista peale petersell ja mandlilaastud. Serveeri riisi või kartulipudruga. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR