Ahjukartulid Sitsiilia moodi

Ahjukartulid tomatite, oliivide ja ürtidega. Sobivad eraldi roana või ka pearoa lisandiks. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g kartuleid

6 küüslauguküünt

1 suur sibul

1-2 rosmariinioksa

1 punane tšilli

1 tl jämedat meresoola

1 sidruni mahl

3 sl oliiviõli

peotäis kirsstomateid

peotäis musti oliive

Valmistamine

Pese kartulid ja lõika sektoriteks. Pane kartulid koos poolitatud küüslauguküünte, viilutatud sibula, rosmariinilehtede ja hakitud tšilliga ahjupannile.

Puista peale sool, nirista üle õli ja sidrunimahlaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. 

Lisa poolitatud kirsstomatid ja oliivid. Küpseta veel umbes 15 minutit, kuni kartulid on küpsed. 

Loe veel:

Allikas: "Meie pere köögikalender 2015" (Kodu & Aed, mugandatud), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.11.2021 11:16

Lea Gul on sellise pildi saatnud: