Peekoni-läätsesupp

Tummine püreesupp. Kui soovid, võid peale peekoni ja köögiviljade praadimist paar lusikatäit segu kõrvale tõsta ja kasutada hiljem roa kaunistamiseks. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g hakitud peekonit

1 hakitud sibul

1 hakitud sellerivars

3 hakitud porgandit

1 hakitud porru

200 g punaseid läätsesid

1.5 l vett

Valmistamine

Prae esmalt peekon pannil kergelt läbi. Lisa sibul ja seller ja prae 5 minutit. Lisa porru ja porgand, prae veel 5 minutit. Maitsesta kergelt soolaga. 

Lisa jooksva vee all loputatud läätsed ning külm vesi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase supil tasakesi podiseda umbes 45 minutit.

Maitsesta supp sobivaks. Suppi pole püreestada vaja - läätsed keevad ise täitsa pehmeks. 

Allikas: MumsNet.com. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR