Tummine püreesupp. Kui soovid, võid peale peekoni ja köögiviljade praadimist paar lusikatäit segu kõrvale tõsta ja kasutada hiljem roa kaunistamiseks.
200 g hakitud peekonit
1 hakitud sibul
1 hakitud sellerivars
3 hakitud porgandit
1 hakitud porru
200 g punaseid läätsesid
1.5 l vett
Prae esmalt peekon pannil kergelt läbi. Lisa sibul ja seller ja prae 5 minutit. Lisa porru ja porgand, prae veel 5 minutit. Maitsesta kergelt soolaga.
Lisa jooksva vee all loputatud läätsed ning külm vesi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase supil tasakesi podiseda umbes 45 minutit.
Maitsesta supp sobivaks. Suppi pole püreestada vaja - läätsed keevad ise täitsa pehmeks.
Allikas: MumsNet.com. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Peekoni-läätsesupp
Tummine püreesupp. Kui soovid, võid peale peekoni ja köögiviljade praadimist paar lusikatäit segu kõrvale tõsta ja kasutada hiljem roa kaunistamiseks.