200 g soba ehk tatranuudleid
100 g pikuti poolitatud suhkruherneid
1 punane paprika peenikeste ribadena
0,5 viilutatud või laastudeks lõigatud kurki
2 tl röstitud seesamiseemneid
Seesamikaste:2 sl tahiini seesamipastat
2 sl vett
2 sl sojakastet
2 sl riisiäädikat
1 sl suhkrut
Valmista esmalt kaste. Sega tahiini ja vesi ühtlaseks, siis sega juurde sojakaste, riisiäädikas ja suhkur. Tõsta kõrvale.
Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele, siis kurna ja loputa korralikult külma vee all.
Jaota nuudlid kahe sügava taldriku vahel. Tõsta peale suhkruherned, paprikaribad ja kurgilaastud.
Vahetult enne serveerimist kalla peale seesamikaste ja puista peale röstitud seesamiseemned.
Allikas: BBC Good Food (July 2012). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Jaapani nuudlid seesamikastmega
Kiirestivalmiv roog soba tatranuudlite ja köögiviljadega, mida serveeritakse külmalt.