Jaapani nuudlid seesamikastmega

Kiirestivalmiv roog soba tatranuudlite ja köögiviljadega, mida serveeritakse külmalt. 

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g soba ehk tatranuudleid

100 g pikuti poolitatud suhkruherneid

1 punane paprika peenikeste ribadena

0,5 viilutatud või laastudeks lõigatud kurki

2 tl röstitud seesamiseemneid

Seesamikaste:

2 sl tahiini seesamipastat

2 sl vett

2 sl sojakastet

2 sl riisiäädikat

1 sl suhkrut

Valmistamine

Valmista esmalt kaste. Sega tahiini ja vesi ühtlaseks, siis sega juurde sojakaste, riisiäädikas ja suhkur. Tõsta kõrvale. 

Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele, siis kurna ja loputa korralikult külma vee all. 

Jaota nuudlid kahe sügava taldriku vahel. Tõsta peale suhkruherned, paprikaribad ja kurgilaastud.

Vahetult enne serveerimist kalla peale seesamikaste ja puista peale röstitud seesamiseemned. 

Allikas: BBC Good Food (July 2012). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 01.04.2024 10:26

Tatranuudlitega toidud on lihtsalt imelised … uued lemmikud!