300 g punaseid läätsi
peotäis värsket koriandrit
4 dl kookospiima
5 dl külma vett
400 g purk konservitud purustatud tomateid
3 sl päevalilleõli
2-3 tl garam masala't
2 tl sinepiseemneid
1 väike punane tšilli (eemalda seemned, haki)
100 g väikseid spinatilehti
Serveerimiseks:riisi või naan-leiba
Pane läätsed, koriandrivarred ja paar näputäit soola paksupõhjalisse potti. Lisa kookospiim ja külm vesi. Kuumuta keemiseni, siis lase tasakesi podiseda 10 minutit.
Lisa tomatid ja karrilehed*, lase veel 20 minutit podiseda. Sega üsna tihti.
30 minuti pärast on läätsed täitsa pehmeks keenud. Klopi vispliga korralikult läbi, siis saad eriti kreemja dhal'i (kui hautis liiga paks tundub, siis lisa veidi vett).
Nüüd kuumuta väikesel pannil õli. Lisa garam masala, sinepiseemned, tšilli, kuumuta tasasel tulel umbes minut aega, kuni vürtsid on aromaatsed. Tõsta pann tulelt ning sega vürtsisegu läätsede hulka, aga jäta umbes 1 sl kaunistuseks. Sega noored spinatilehed hautise hulka, timmi maitse soolaga parajaks.
Tõsta dhal kaussidesse. Puista peale koriandrilehedm, hakitud roheline sibul ja alles hoitud vürtsisegu.
Soovi korral paku kõrvale riisi või naan-leiba ning sidrunisektoreid.
Allikas: Delicious Magazine
Dhal ehk läätsehautis kookospiima ja spinatiga
Punastest läätsedest hautis kookospiima ja vürtsidega annab jahedal sügis- või talveõhtul mõnusasti sooja.