Dhal ehk läätsehautis kookospiima ja spinatiga

Punastest läätsedest hautis kookospiima ja vürtsidega annab jahedal sügis- või talveõhtul mõnusasti sooja. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
50 minutit (sh 15 minutit tööd)
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g punaseid läätsi

peotäis värsket koriandrit

4 dl kookospiima

5 dl külma vett

400 g purk konservitud purustatud tomateid

3 sl päevalilleõli

2-3 tl garam masala't

2 tl sinepiseemneid

1 väike punane tšilli (eemalda seemned, haki)

8 karrilehte

100 g väikseid spinatilehti

2 talisibulat

Serveerimiseks:

riisi või naan-leiba

sidrunisektoreid

Valmistamine

Pane läätsed, koriandrivarred ja paar näputäit soola paksupõhjalisse potti. Lisa kookospiim ja külm vesi. Kuumuta keemiseni, siis lase tasakesi podiseda 10 minutit.

Lisa tomatid ja karrilehed*, lase veel 20 minutit podiseda. Sega üsna tihti. 

30 minuti pärast on läätsed täitsa pehmeks keenud. Klopi vispliga korralikult läbi, siis saad eriti kreemja dhal'i (kui hautis liiga paks tundub, siis lisa veidi vett). 

Nüüd kuumuta väikesel pannil õli. Lisa garam masala, sinepiseemned, tšilli, kuumuta tasasel tulel umbes minut aega, kuni vürtsid on aromaatsed. Tõsta pann tulelt ning sega vürtsisegu läätsede hulka, aga jäta umbes 1 sl kaunistuseks. Sega noored spinatilehed hautise hulka, timmi maitse soolaga parajaks. 

Tõsta dhal kaussidesse. Puista peale koriandrilehedm, hakitud roheline sibul ja alles hoitud vürtsisegu. 

Soovi korral paku kõrvale riisi või naan-leiba ning sidrunisektoreid.

Nipid ja soovitused:

Allikas: Delicious Magazine

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 19.10.2014 16:14

Täitsa tore läätseroog. Ma tõstsin vürtside kogust (algretseptis oli garam masalat ja sinepiseemneid 1 tl), vähendasin veidi veekogust. Spinati asendasin oma aia ruutlehikuga. Karrilehti mul kahjuks polnud.

Laura
postitatud 08.06.2019 19:42

Mis nende kahe sibulaga teha? :)