Lillkapsas karri ja kookospiimaga

Ahjus küpsetatud vormiroog, mis maitseb hästi nii kuumalt kui ka jahtunult.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 hakitud küüslauguküünt

2 tl külmpressitud oliiviõli

1 parajalt suur lillkapsapea või 1-2 pakki külmutatud lillkapsaõisikuid

400 g purk kookospiima

1.5 tl mahedamaitselist karripulbrit

0.5 tl musta pipart

0.5 tl tšillihelbeid

maitse järgi meresoola

värsket koriandrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Prae küüslauk õlis kergelt läbi (umbes 1 minut tasasel tulel). 

Sega keskmise suurusega ahjuvormis esmalt karripulber, tšillihelbed ja sool-pipar. Lisa praetud küüslauk. Kalla vormi kookospiim ning vispelda korralikult läbi. 

Murra või lõika lillkapsas väiksemateks õisikuteks, tõsta vormi ja sega karri-kookospiimaseguga läbi. (Lillkapsast tundub liiga palju olevat, aga see vajub küpsedes kokku!)

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni lillkapsas on küps. Sega küpsetamise ajal 1-2 korda, et lillkapsas paremini küpseks ja kastmega ühtlasemalt seguneks. 

Puista peale veidi koriandrilehti, serveeri. 

Nipid ja soovitused:

Mugandatud SkinnyMs. blogist. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.10.2014 10:27

Teate, see oli imetore!!! Teen kindlasti veel ja veel!

Eku
postitatud 16.10.2014 21:54

Suurepärane roog! Läheb kordamisele! Ainult, et tšillit paneks järgmine kord veits vähem.

Triinutraanu
postitatud 02.04.2015 08:32

Maitses väga hea :) koriandri asendasin peterselliga... no lihtsalt ei maitse see mulle :s Mees sõi kanafileed kõrvale, mina falafelle :) Täna söön veel! :)

Mariko
postitatud 29.04.2015 19:23

Tegin brokoli ja lillkapsaga, väga maitsev sai.

Piret J.
postitatud 07.09.2015 23:15

Oli maitsev!

maritk
postitatud 08.01.2016 19:07

Tõesti väga hea! Sööksin hea meelega terve potitäie ära kui vaid mahuks.

Leonore
postitatud 27.06.2016 16:25

Minul ei tulnud välja, ahjuvormis olid lillkapsad ebamäärases vedelikus. Kas lasin ahjus temperatuuri tõusta liiga kõrgele (olen nagu kuulnud, et kookospiima tohib ainult teatud temperatuurini kuumutada) või peabki see kaste nii vedel olema? Ehk aitaks juustu lisamine? Armastan nii lillkapsast kui kookospiima.

Pille
postitatud 27.06.2016 17:41

Leonore, mis firma kookospiima kasutasid? See juust siia ei sobiks, pigem siis lihtsalt vähem kookospiima võtta järgmisel korral. Minu aurustub osa kookospiimast kenasti ära, ülejäänud maitsestub mõnusaks leemeks.

Leonore
postitatud 08.07.2016 19:06

Hetkel enam ei mäletagi, aga kavatsen uuesti proovida.

Astrid Ukanis
postitatud 27.02.2018 18:26

minu lemmik❤️❤️❤️

fiel
postitatud 23.08.2018 16:41

Ei ole mainitud, millal ja kuhu lisada küüslauk ja must pipar.

Pille
postitatud 25.08.2018 19:10

fiel, aitäh märkuse eest, täpsustasin!

Kiki
postitatud 28.08.2018 19:16

Kui tahaks siia ka kana lisada, et midagi valku juurde saaks, kuidas ja mis hetkel selle lisama peaks? Parajate tükkidena toorena koos lillkapsaga? Kas pool tundi ahjus seda kuivaks ei muuda? Andke nõu :)

Pille
postitatud 30.08.2018 14:21

Kiki, ma serveeriks grillitud kana siia kõrvale lihtsalt :)