Ahjus röstitud lillkapsaõisikud on maitsestatud indiapäraste vürtsidega. Kõrvale võid pakkuda pehmet nisuleiba (nt naan).
Ahjus röstitud lillkapsaõisikud on maitsestatud indiapäraste vürtsidega.
Kõrvale võid pakkuda pehmet nisuleiba (nt naan).
800 g lillkapsast
2 küüslauguküünt
3 sl õli
1 väike punane sibul
1 sl karripulbrit
0.5 tl kurkumit e kollajuurt
0.5 tl vürtsköömneid
0.5 tl soola
musta pipart
veerand sidrunit
1 dl kreeka jogurtit (nt Saare)
väike punt värsket koriandrit
näiteks naan-leiba
Murra lillkapsas väikesteks õisikuteks. Purusta küüslauguküüned, lõika sibul viiludeks. Kuumuta ahi 180 C.
Pane lillkapsaõisikud õli, küüslaugu, sibula, soola ja vürtsidega kaussi. Sega hoolega läbi, siis laota ahjupannile.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni sibul on pehme ja lillkapsas pruunistuma hakanud.
Võta ahjust välja, nirista peale sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga ning sega juurde jogurt. Vahetult enne serveerimist puista peale koriandrilehed.
Allikas: Waitrose (April 2014), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Karrised lillkapsaõisikud jogurtiga
Ahjus röstitud lillkapsaõisikud on maitsestatud indiapäraste vürtsidega.
Kõrvale võid pakkuda pehmet nisuleiba (nt naan).