Karrised lillkapsaõisikud jogurtiga

Ahjus röstitud lillkapsaõisikud on maitsestatud indiapäraste vürtsidega. 

Kõrvale võid pakkuda pehmet nisuleiba (nt naan). 

Kogus
kahele põhiroog, neljale lisand
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g lillkapsast

2 küüslauguküünt

3 sl õli

1 väike punane sibul

1 sl karripulbrit

0.5 tl kurkumit e kollajuurt

0.5 tl vürtsköömneid

0.5 tl soola

musta pipart

veerand sidrunit

1 dl kreeka jogurtit (nt Saare)

väike punt värsket koriandrit

Serveerimiseks:

näiteks naan-leiba

Valmistamine

Murra lillkapsas väikesteks õisikuteks. Purusta küüslauguküüned, lõika sibul viiludeks. Kuumuta ahi 180 C.

Pane lillkapsaõisikud õli, küüslaugu, sibula, soola ja vürtsidega kaussi. Sega hoolega läbi, siis laota ahjupannile. 

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni sibul on pehme ja lillkapsas pruunistuma hakanud.

Võta ahjust välja, nirista peale sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga ning sega juurde jogurt. Vahetult enne serveerimist puista peale koriandrilehed. 

Allikas: Waitrose (April 2014), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR