Indiast pärit pehme nisuleib. Sobib kõiksugu karriroogade kõrvale - siis saab naaniga kastme taldrikult hästi kätte :)
25 g värsket pärmi
300 g nisujahu
1 tl soola
2 tl suhkrut
2,5 dl maitsestamata jogurtit
2 sl õli
õli
seesamiseemneid või mustköömneid
Mudi värske pärm jahu sisse. Lisa sool, suhkur, õli ja toasoe jogurt. Sõtku tainas ühtlaseks ning lase rätikuga kaetult 30 minutit toasoojas kerkida.
Jaota tainas 5 tükiks ja vormi need jahuste käte abil tilgakujulisteks latakateks.
Aseta puhtale ahjuplaadile ning pintselda pealt õliga. Soovi korral puista peale seesamiseemneid või mustköömneid (fotol).
Küpseta hästi kuumas 250-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni naanid on kerkinud ja pealt kohati pruunid.
Serveeri soojalt india roogade kõrvale.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin esimest korda ja õnnestusid väga hästi, maitsesid ka väga.
15 minutit oli selgelt liiga palju, mul tulid üsna kõvad ja krõbedad saiad.
Täitsa maitsvad
Ma teen aastaid just selle retsepti järgi naan-leibu. Väga hea lihtne retsept.
Siin üks pilt aastast 2008:
Naan-leivad
Indiast pärit pehme nisuleib. Sobib kõiksugu karriroogade kõrvale - siis saab naaniga kastme taldrikult hästi kätte :)