Keeda koorimata kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, koori ja lõika viiludeks.
Tükelda sink ja lao vaheldumisi kartulitega vormi.
Sega lahtiklopitud munad hapukoore või piimaga.
Lisa riivitud juust, näpuotsaga soola ja jahu.
Vala segu kartulitele. Peale lao võitükikesi ja raputa peale veidi riivitud juustu.
Küpseta ahjus 45 minutit, kuni vorm on pealt kuldpruun.
Lihtne, kuid maitsev kartulivorm.
Veidi arusaamatuks jäi kartulite mõõt (mida tähendab 2.5 l kartulit?), lisaks sellele oli retseptis antud küpsetamisaeg minu arvates liiga lühike. 45 min järel oli kartul veel kõva, hoidsin toitu ahjus veidi üle tunni. Võibolla oli asi temperatuuris, mida retseptis polnud mainitud? Mina küpsetasin 190-200 kraadi juures.
Juustu võib kindlasti rohkem panna, aga peale võiks ta raputada veidi hiljem - tunni ajaga läheb juust liiga tumedaks ja kuivaks, 30 min on ilmselt piisav.
Eks see kartulite mõõtmine liitrites on meie jaoks kummaline, aga ilmselt on Pereköögi tegijad retsepti mingist Soome allikast võtnud - seal on liiter üsna levinud mõõtmisühik (turul on müüjal liitrine kann/kauss, sellega siis tõstab kartuleid. Pole kaalu vaja :))
Singikartulid
Kartulivormiroog singi ja juustuga. Serveeri sinepikurkide ja marineeritud tomatidega.