100 g võid
1 dl nisujahu
1 dl kaerahelbeid
1 dl peenelt riivitud porgandit
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
Täidis:3-4 suurt sibulat
1 muna
1 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort
100 g riivitud juustu (nt Emmentali)
veidi soola
Valmista esmalt tainas. Sega esmalt riivitud porgand toasooja või hulka. Sega kuivained omavahel, siis lisa võisegule. Suru tainas 24-26 cm läbimõõduga ümmarguse vormi põhjale ja äärtele. (Võimaluse korral pane pirukapõhi pooleks tunniks külmkappi tahenema.)
Küpseta pirukapõhja 220-kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise valmistamiseks lõika sibulad viiludeks ning prae pannil tasasel tulel kuldseks (ära pruunista!).
Klopi muna lahti, sega hulka rõõsk koor ja sool-pipar. Sega juurde jahtunud sibulaviilud. Tõsta eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta 200-kraadises ahjus veel umbes 15 minutit.
Retsept on mugandatud Sami Malila raamatust “Muumimma kokaraamat” (Kirjastus Sinisukk), pildi tegi Juta Kübarsepp.
tegin pirukat vormiga, mille diameeter on 28cm - sellise vormi jaoks tuleb teha topeltkogus taigent (no vähemalt mina tegin). taigen on ka üsna kleepuv aga ei tasu jahu vms juurde panna, sest külmkapis vormis olles muutub see tahkeks ja pärast küpsetamist on hea pehme. sibulaid tasub panna niipalju, et piima-muna segu neid katab - mul oli rohkem ja oli vist väike liialdus. aga maitse asi! soojalt on kindlasti parem. siis on sibul mõnus magus aga jahtnult lihtsalt sibul :)
Tegin ka seda pirukat. Maitses väga hea.
Kuigi pere oli sibulapiruka suhtes esialgu skeptiline, kadus see ometigi taldrikult enne kui jahtudagi jõudis :)</br> Läheb raudselt lemmikretseptide nimekirja!
Viimase aja parimaid leide. Tegin põhja odrajahuga (saab kasutada ka nt täisterajahu).
See on maailma parim pirukas! Või noh, vähemalt maailma parim sibulapirukas.
Riivitud juust siis täidise peale, sisse?
Muumimamma sibulapirukas
Kas tead, et Muumimamma lisab sibulapirukasse ka kaerahelbeid ja riivitud porgandit? Tulemuseks on eriti hõrk ja tervislik sibulapirukas.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.