Muumimamma sibulapirukas

Kas tead, et Muumimamma lisab sibulapirukasse ka kaerahelbeid ja riivitud porgandit? Tulemuseks on eriti hõrk ja tervislik sibulapirukas.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
plaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

100 g võid

1 dl nisujahu

1 dl kaerahelbeid

1 dl peenelt riivitud porgandit

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

Täidis:

3-4 suurt sibulat

1 sl võid või õli

1 muna

1 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort

100 g riivitud juustu (nt Emmentali)

veidi soola

musta pipart või valget pipart

Valmistamine

Valmista esmalt tainas. Sega esmalt riivitud porgand toasooja või hulka. Sega kuivained omavahel, siis lisa võisegule. Suru tainas 24-26 cm läbimõõduga ümmarguse vormi põhjale ja äärtele. (Võimaluse korral pane pirukapõhi pooleks tunniks külmkappi tahenema.)

Küpseta pirukapõhja 220-kraadises ahjus 10 minutit.

Täidise valmistamiseks lõika sibulad viiludeks ning prae pannil tasasel tulel kuldseks (ära pruunista!).

Klopi muna lahti, sega hulka rõõsk koor ja sool-pipar. Sega juurde jahtunud sibulaviilud. Tõsta eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta 200-kraadises ahjus veel umbes 15 minutit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Sami Malila raamatust “Muumimma kokaraamat” (Kirjastus Sinisukk), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

kardemon
postitatud 15.01.2009 10:10

tegin pirukat vormiga, mille diameeter on 28cm - sellise vormi jaoks tuleb teha topeltkogus taigent (no vähemalt mina tegin). taigen on ka üsna kleepuv aga ei tasu jahu vms juurde panna, sest külmkapis vormis olles muutub see tahkeks ja pärast küpsetamist on hea pehme. sibulaid tasub panna niipalju, et piima-muna segu neid katab - mul oli rohkem ja oli vist väike liialdus. aga maitse asi! soojalt on kindlasti parem. siis on sibul mõnus magus aga jahtnult lihtsalt sibul :)

Leenu
postitatud 16.02.2010 22:53

Tegin ka seda pirukat. Maitses väga hea.

Helen215
postitatud 12.02.2014 08:50

Kuigi pere oli sibulapiruka suhtes esialgu skeptiline, kadus see ometigi taldrikult enne kui jahtudagi jõudis :)</br> Läheb raudselt lemmikretseptide nimekirja!

Mia
postitatud 11.03.2015 18:04

Viimase aja parimaid leide. Tegin põhja odrajahuga (saab kasutada ka nt täisterajahu).

Merx
postitatud 11.12.2023 17:21

See on maailma parim pirukas! Või noh, vähemalt maailma parim sibulapirukas.

Marika
postitatud 30.01.2024 15:02

Riivitud juust siis täidise peale, sisse?