Seene-sibulapirukas

Selle piruka teeb põnevaks riivitud porgandit ja kaerahelbeid sisaldav põhi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

100 g margariini

100 g toorest porgandit

1 dl nisujahu

1 dl kaerahelbeid

0.5 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

Täidis:

2 dl kupatatud seeni VÕI

5 dl värskeid kukeseeni

1 sl õli

1 dl 10% rõõska koort

1 muna

2 dl riivitud juustu

3 sibulat

küüslaugusoola

soola ja valget pipart

Valmistamine

Riivi toores porgand peenelt ja sega pehme margariiniga. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Vooderda tainaga keskmise suurusega ahjuvorm ning eelküpseta 10 minutit 225-kraadises ahjus.

Tükelda seened, lõika sibulad õhukesteks ratasteks. Hauta suurel pannil õlis, kuni sibulad on peaaegu pehmed. 

Klopi muna kausis lahti, lisa koor ja riivitud juust. Sega juurde veidi jahtunud seene-sibulasegu.

Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 20-25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldkollane.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad värskeid seeni, nt kukeseeni, siis puhasta need ja kuumuta pannil läbi. 
  • Seente kupatamise kohta loe lähemalt siit.

Retsept ilmus ajakirjas Head Isu (9/1996). Pildi tegi Kersti55.

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 29.09.2009 09:56

Mõnus juustune.

Katrin
postitatud 10.08.2015 13:51

Asendasin jahu toortatrajahuga ja kaerahelbed gluteenivabadega. Imeline!!!!

ÕunaIiris
postitatud 18.03.2018 19:35

Väga hea pirukas! Katte sisse läks kaks purki seeneletšot. Piruka põhi oli eriti hea üllatus. Seda kasutavad mitu inimest veel edaspidigi ;)

Kersti55
postitatud 22.07.2020 11:39

Ülihea pirukas, mu uus lemmik seenepirukas!

Mim
postitatud 06.10.2023 23:07

Milleks margariin? Muidu ineline retsept ju.

blanco
postitatud 24.10.2023 16:50

Siinsetest seenepirukatest parim. (Kasutasin küll põhjas võid.)

Piret
postitatud 23.03.2024 09:32

Minu uus lemmikpirukas! Asendasin margariini võiga.