100 g margariini
100 g toorest porgandit
1 dl nisujahu
1 dl kaerahelbeid
0.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
Täidis:2 dl kupatatud seeni VÕI
5 dl värskeid kukeseeni
1 sl õli
1 dl 10% rõõska koort
1 muna
2 dl riivitud juustu
3 sibulat
küüslaugusoola
soola ja valget pipart
Riivi toores porgand peenelt ja sega pehme margariiniga. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Vooderda tainaga keskmise suurusega ahjuvorm ning eelküpseta 10 minutit 225-kraadises ahjus.
Tükelda seened, lõika sibulad õhukesteks ratasteks. Hauta suurel pannil õlis, kuni sibulad on peaaegu pehmed.
Klopi muna kausis lahti, lisa koor ja riivitud juust. Sega juurde veidi jahtunud seene-sibulasegu.
Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 20-25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldkollane.
Retsept ilmus ajakirjas Head Isu (9/1996). Pildi tegi Kersti55.
Mõnus juustune.
Asendasin jahu toortatrajahuga ja kaerahelbed gluteenivabadega. Imeline!!!!
Väga hea pirukas! Katte sisse läks kaks purki seeneletšot. Piruka põhi oli eriti hea üllatus. Seda kasutavad mitu inimest veel edaspidigi ;)
Ülihea pirukas, mu uus lemmik seenepirukas!
Milleks margariin? Muidu ineline retsept ju.
Siinsetest seenepirukatest parim. (Kasutasin küll põhjas võid.)
Minu uus lemmikpirukas! Asendasin margariini võiga.
Seene-sibulapirukas
Selle piruka teeb põnevaks riivitud porgandit ja kaerahelbeid sisaldav põhi.