Soolane kõrvitsakeeks

või siis kõrvitsaleib. Kasuta keegelkõrvitsat võimaluse korral.  

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

500 g keegelkõrvitsat või muud muskaatkõrvitsat

5 dl isekerkivat nisujahu

1 tl apteegitilliseemneid

2 tl kuivatatud punet

75 g sulatatud võid

1,25 dl piima

2 lahtiklopitud muna

2 tl hakitud värsket rosmariini

Serveerimiseks:

võid

Valmistamine

Lõika keegelkõrvits tükkideks. 

Kuumuta ahi 180°C. Vooderda 9x19 cm külgedega ja 9 cm kõrge keeksivorm. Vooderda põhja ja 2 pikemat külge küpsetuspaberiga. 

Keeda kõrvits soolaga maitsestatud vees pehmeks (8-10 minutit), siis nõruta hoolega. Pane keedetud kõrvits suurde kaussi, suru kahvliga ühtlaseks. Lase 5 minutit jahtuda. 

Lisa jahu, apteegitilliseemned, pune, või, piim ja munad, maitsesta soola-pipraga. Tõsta tainas keeksivormi, silu pealt ühtlaseks. Puista peale rosmariin. 

Küpseta 40-45 minutit, kuni keeks on valmis - kontrolli küpsust puutikuga. Kui keeks kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata pealt fooliumiga. Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta vormist välja ja lase täielikult jahtuda. 

Loe veel:

Allikas: Taste.com.au, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR