500 g keegelkõrvitsat või muud muskaatkõrvitsat
5 dl isekerkivat nisujahu
1 tl apteegitilliseemneid
2 tl kuivatatud punet
75 g sulatatud võid
1,25 dl piima
2 lahtiklopitud muna
2 tl hakitud värsket rosmariini
Serveerimiseks:Lõika keegelkõrvits tükkideks.
Kuumuta ahi 180°C. Vooderda 9x19 cm külgedega ja 9 cm kõrge keeksivorm. Vooderda põhja ja 2 pikemat külge küpsetuspaberiga.
Keeda kõrvits soolaga maitsestatud vees pehmeks (8-10 minutit), siis nõruta hoolega. Pane keedetud kõrvits suurde kaussi, suru kahvliga ühtlaseks. Lase 5 minutit jahtuda.
Lisa jahu, apteegitilliseemned, pune, või, piim ja munad, maitsesta soola-pipraga. Tõsta tainas keeksivormi, silu pealt ühtlaseks. Puista peale rosmariin.
Küpseta 40-45 minutit, kuni keeks on valmis - kontrolli küpsust puutikuga. Kui keeks kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata pealt fooliumiga. Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta vormist välja ja lase täielikult jahtuda.
Allikas: Taste.com.au, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Soolane kõrvitsakeeks
või siis kõrvitsaleib. Kasuta keegelkõrvitsat võimaluse korral.