5 dl jämedalt riivitud suvikõrvitsat
1.25 dl jämedalt riivitud kartulit
1 muna
1 sl hakitud värsket peterselli
1 tl riivitud sidrunikoort
veidike riivsaia
soola ja musta pipart
praadimiseks võid
Serveerimiseks:paksu hapukoort või jogurtit
RIivi suvikõrvits ja kartul jämedalt. Pane sõelale, maitsesta julgelt soolaga ja lase umbes 30 minutit seista, et liigne niiskus välja tuleks.
Sega kausis muna, hakitud petersell ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta pipraga.
Aseta suvikõrvitsa-kartulisegu puhtale köögirätikule ning keera rulli. Pigista tugevasti, et veelgi niiskust kätte saada - mida kuivem segu, seda paremini see koos püsib.
Lisa suvikõrvitsa-kartulisegu ja soovi korral veidi riivsaia munasegule. Sega korralikult läbi.
Kuumuta suurel praepannil 1 sl võid. Lisa lusikatäis suvikõrvitsapannkoogisegu, vajuta lusikaseljaga veidi lamedamaks. Prae kuldpruuniks, siis pööra spaatliga ringi ja prae ka teiselt poolt.
Serveeri kohe peale praadimist, kõrvale paku paksu hapukoort või jogurtit.
Allikas: Food52.com. Pildi tegi Kaare (Virk Vispel)
Mõnusad! Eriti meeldis sidrunine maitse. 1,25 dl kartulit on umbes üks terve keskmise suurusega kartul.
Riivin veel ka ühe porgandi - värvi pärast - ja ühe suurema sibula. Kui juba praevad, poetan igale ühele peale veel krõbedaks praetud pekisema singi kuubikuid. Mmmmmmmmmm.....
Soovitan peopesades mingigi pallike valmis veeretada ja siis pannile ja lusikaga peale. Esimese kotleti proovisin õpetuse järgi ja see nägi pani 6 peal väga lahja välja
Suvikõrvitsakotletid
Hõrgud köögiviljakotletid.