Suvikõrvitsakotletid

Hõrgud köögiviljakotletid.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl jämedalt riivitud suvikõrvitsat

1.25 dl jämedalt riivitud kartulit

1 muna

1 sl hakitud värsket peterselli

1 tl riivitud sidrunikoort

veidike riivsaia

soola ja musta pipart

praadimiseks võid

Serveerimiseks:

paksu hapukoort või jogurtit

Valmistamine

RIivi suvikõrvits ja kartul jämedalt. Pane sõelale, maitsesta julgelt soolaga ja lase umbes 30 minutit seista, et liigne niiskus välja tuleks.

Sega kausis muna, hakitud petersell ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta pipraga. 

Aseta suvikõrvitsa-kartulisegu puhtale köögirätikule ning keera rulli. Pigista tugevasti, et veelgi niiskust kätte saada - mida kuivem segu, seda paremini see koos püsib. 

Lisa suvikõrvitsa-kartulisegu ja soovi korral veidi riivsaia munasegule. Sega korralikult läbi. 

Kuumuta suurel praepannil 1 sl võid. Lisa lusikatäis suvikõrvitsapannkoogisegu, vajuta lusikaseljaga veidi lamedamaks. Prae kuldpruuniks, siis pööra spaatliga ringi ja prae ka teiselt poolt. 

Serveeri kohe peale praadimist, kõrvale paku paksu hapukoort või jogurtit. 

Allikas: Food52.com. Pildi tegi Kaare (Virk Vispel)

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 13.08.2015 19:45

Mõnusad! Eriti meeldis sidrunine maitse. 1,25 dl kartulit on umbes üks terve keskmise suurusega kartul.

Aive
postitatud 19.08.2019 01:14

Riivin veel ka ühe porgandi - värvi pärast - ja ühe suurema sibula. Kui juba praevad, poetan igale ühele peale veel krõbedaks praetud pekisema singi kuubikuid. Mmmmmmmmmm.....

AndresR
postitatud 29.11.2022 18:46

Soovitan peopesades mingigi pallike valmis veeretada ja siis pannile ja lusikaga peale. Esimese kotleti proovisin õpetuse järgi ja see nägi pani 6 peal väga lahja välja