Suitsuliha-porgandipirukas

Oma Maitse lugejaretsept, märts 2014 (Lea Tiigisoon). 

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

5 dl piima

50 g värsket pärmi

100 g margariini

0.5 tl soola

2 sl suhkrut

600 g nisujahu

Porgandikate:

1.5 kg porgandeid

300 g suitsuliha

3 sibulat

3 muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Alusta katteainetest: keeda porgandid, siis jahuta, koori ja riivi. Lõika suitsuliha väikesteks tükkideks ja prae koos hakitud sibulaga. Sega riivitud porgandid suitsuliha ja sibulaga. Jahtunud segule lisa lahtiklopitud munad, maitsesta soola-pipraga. 

Sega leigest piimast, pärmist, sulatatud margariinist, soolast, suhkrust ja jahust tainas, lase sel kerkida. Kerkinud tainas vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja aja märja käega laiali. Kata tainas porgandiseguga.

Küpseta 220-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lõika pirukas ruutudeks. 

LISA KOMMENTAAR

ÕunaIiris
postitatud 24.11.2021 11:49

Sellest kogusest saab päris suure plaaditäie pirukat. Minu tavalise praktika kohta isegi nagu natuke liiga palju on tainast. Aga samas... kuna kasutasin meie pere lemmikut: mitmeviljajahu, siis olid kõik õnnelikud. :)