Alusta katteainetest: keeda porgandid, siis jahuta, koori ja riivi. Lõika suitsuliha väikesteks tükkideks ja prae koos hakitud sibulaga. Sega riivitud porgandid suitsuliha ja sibulaga. Jahtunud segule lisa lahtiklopitud munad, maitsesta soola-pipraga.
Sega leigest piimast, pärmist, sulatatud margariinist, soolast, suhkrust ja jahust tainas, lase sel kerkida. Kerkinud tainas vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja aja märja käega laiali. Kata tainas porgandiseguga.
Küpseta 220-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lõika pirukas ruutudeks.
Sellest kogusest saab päris suure plaaditäie pirukat. Minu tavalise praktika kohta isegi nagu natuke liiga palju on tainast. Aga samas... kuna kasutasin meie pere lemmikut: mitmeviljajahu, siis olid kõik õnnelikud. :)
Suitsuliha-porgandipirukas
Oma Maitse lugejaretsept, märts 2014 (Lea Tiigisoon).