Kala-nuudlisupp

Idamaine, täpsemalt taipärane kalasupp valmib vaid veerand tunniga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g poolsulanud saidat või muud kalafileed

1 värske tšillikaun

5 dl kalapuljongit

1 sl Tai kalakastet

1 sl toorest riivitud ingverit

125 g munanuudleid

4 dl kookospiima

1 laim

2 talisibulat

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud kalafileed, siis lase sel esmalt veidi sulada. Lõika veidi sulanud kalafilee tükkideks. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki tšilli seejärel peeneks.

Kuumuta kalapuljong, kalakaste ja ingver potis keemiseni. Lisa kalatükid ja tšilli, kuumuta uuesti keemiseni ja keeda hästi tasasel tulel kaane all 5 minutit.

Siis lisa kookospiim ja murra juurde nuudlid. Keeda 3 minutit (vajadusel lisa veidi kuuma vett).

Maitsesta laimimahla ja riivitud laimikoorega. Lisa hakitud talisibul ja serveeri.

Loe veel:

Allikas: Soome ajakiri MAKU. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Jaana
postitatud 31.03.2015 21:36

Väga hea supp tuli. Tegin ise puljongi, ja lisasin ka juurde krevette. :) Nämmm..