Kitsejuustu-pesto kannelloonid

Cannelloni on torujas pastatoode, mis täidetakse ning küpsetatakse ahjus. Siin on täidiseks kitsejuustu-pesto-segu, peale valatakse tomatikaste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 sl Carapelli oliiviõli

750 g kirsstomateid

2 tl kuivatatud punet

2 tl suhkrut

200 g pehmet nahata (Walesi) kitsejuustu

6 sl värsket rohelist või punast pestot

12 värsket lasanjeplaati või cannelloni pastatoru

350 g küpset tomatit õhukeste viiludena

rohelist salatit

Soovi korral:

3 sl riivitud parmesani

Serveerimiseks:

värsket basiilikut

Valmistamine

Määri 20 x 25 cm ahjuvorm kergelt õliga.

Lõika 250 g kirsstomatitest pooleks ja pane kõrvale. Lõika tavalised tomatid 24 õhukeseks viiluks.

Kuumuta pannil õli, lisa ülejäänud kirsstomatid ja pane kaas peale. Kuumuta tugeval tulel aeg-ajalt panni raputades 5 minutit, kuni tomatid hakkavad lagunema. Lisa pune, suhkur, sool ja pipar. Pane kõrvale.
Suru kitsejuust kausis kahvliga katki, sega juurde pesto.

Aseta lasanjelehed lauale ning jaota juustusegu lasanjelehtedele. Aseta igale lasanjelehele 2 tomativiilu, maitsesta soola ja pipraga ning keera rulli. (Kui kasutad cannelloni-torusid, siis suru täidis õõnsusesse).

Kalla pool tomatikastmest vormi põhjale. Kata lasanjerullidega ning seejärel ülejäänud tomatikastmega. Puista peale kõrvalepandud kirsstomatipoolikud.

Kata vorm fooliumiga ning küpseta 25-30 minutit 220-kraadises ahjus.

Eemalda foolium, puista üle parmesaniga ning küpseta veel 10 minutit, kuni roog on pealt kaunilt pruun.

Enne serveerimist lase roal 10 minutit seista. Puista peale basiilikulehti.
Kõrvale paku rohelist salatit.

Loe veel:

Joogisoovitus:

  • Soave classico Monte Fiorentine, Ca'Rugate, Itaalia

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (June 2001)

LISA KOMMENTAAR

Pille @ Nami-nami
postitatud 17.11.2008 19:50

Gunnel, loomulikult ei ole cannelloni sama, mis lasagne. Aga kui cannelloni't pole, siis rullikeeratud lasanjeplaadid on kõige sobivam asendus (ja ka itaalias tehakse just nii, kui kuivatet cannelloni-torusid käepärast pole. Värsked lasanjeplaadid keeratakse rulli ja täidetakse.

Gunnel
postitatud 17.11.2008 17:08

Cannelloni pole ju ometi lasanje. Cannelloni on hoopis täidetud makaronid (eriti suurte aukudega makaronid).

Zoozi
postitatud 28.05.2009 07:47

Meile emaga maitses väga.Abikaasa krimpsutas natuke nina,kuigi sõi ära.