Hispaania tomatisalat

Kasuta erikujulisi ja -värvilisi tomateid! 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.25 kg küpseid tomateid

pool punast sibulat

1.5 tl suhkrut

väike punt värsket siledalehist peterselli

2 sl šerriäädikat

4 sl külmpressitud oliiviõli

1 väike küüslauguküüs

50 g röstitud mandlilaaste

6 viilu Iberico või Serrano sinki (jamón serrano, Jamón ibérico)

75 g Manchego juustu

meresoolahelbeid

Valmistamine

Lõika sibul hästi õhukesteks viiludeks. Lõika tomatid viiludeks ning laota koos sibulaviiludega suurele vaagnale. Puista peale soola ning 0,5 tl suhkrut. Lase 10-30 minutit maitsestuda. 

Pane hakitud petersell, šerriäädikas, oliiviõli, ülejäänud suhkur, küüslauguküüs ja pooled mandlilaastud väikesesse köögikombaini, lisa soola. Püreesta ühtlaseks pesto-laadseks kastmeks (vajadusel lisa veidi vett, et kastet vedelamaks teha).

Aseta singiviilud tomatite-sibulate vahele. Nirista peale kaste, puista peale ülejäänud mandlilaastud ning Manchego-juustust köögiviljakoorijaga lõigatud laastud. Nirista peale veidi oliiviõli ning serveeri. 

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food.

LISA KOMMENTAAR