Seenekotletid

Seenehooajal valmista värsketest või kupatatud seentest toitvaid kotlette!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g värskeid seeni või 300 g kupatatud seeni

100 g tahket saia või 1 dl riivsaia

1 dl piima

2 muna

2 sl hapukoort

soola ja musta pipart

vormimiseks riivsaia

praadimiseks margariini

Valmistamine

Hauta värskeid seeni omas mahlas, kuni eraldunud vedelik on aurunud. Aja kuumutatud või kupatatud seened läbi hakkmasina kos sibula ja piimas leotatud saiaga.

Lisa munad, hapukoor ja maitseained ning klopi hästi läbi. Hoia segu 20-30 minutit jahedas. Vormi seejärel riivsaias veeretades kotletid.

Soovitav on vormida esialgu vaid 1 kotlet. Kui see praadimisel laguneb, lisa massile veel jahu või muna. Kui segu on liiga kõva, lisa koort või sulavõid.

Serveeri seenekotlette kartulipudru või keedetud kartulitega, juurde mädarõikakastet ja kurgi-, peedi- või kapsasalatit. 

Retsept ilmus ajakirjas Nõukogude Naine. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 13.12.2010 18:12

Kohe üldse ei meeldinud. Saia oli minu arust palju, tappis seene maitse. Siin nami-namis on paremaid seenekotlettide retsepte :)