Hauta värskeid seeni omas mahlas, kuni eraldunud vedelik on aurunud. Aja kuumutatud või kupatatud seened läbi hakkmasina kos sibula ja piimas leotatud saiaga.
Lisa munad, hapukoor ja maitseained ning klopi hästi läbi. Hoia segu 20-30 minutit jahedas. Vormi seejärel riivsaias veeretades kotletid.
Soovitav on vormida esialgu vaid 1 kotlet. Kui see praadimisel laguneb, lisa massile veel jahu või muna. Kui segu on liiga kõva, lisa koort või sulavõid.
Serveeri seenekotlette kartulipudru või keedetud kartulitega, juurde mädarõikakastet ja kurgi-, peedi- või kapsasalatit.
Retsept ilmus ajakirjas Nõukogude Naine. Pildi tegi ZOOZI.
Seenekotletid
Seenehooajal valmista värsketest või kupatatud seentest toitvaid kotlette!