Aseta lõhefilee lõikelauale, nahk allpool. Eemalda hoolikalt luud, siis lõika filee kaheks võrdse suurusega tükiks.
Nirista viin kalale, puista peale sool, suhkur, purustatud roseepipar ja hakitud till. Aseta lihatükid teineteise peale, lihapooled vastakuti. Keera tihedasti küpsetuspaberi sisse ja siis toidukilesse. Pane soovi korral kerge surutise alla ning lase kalal ööpäev külmkapis maitsestuda.
Võta kala paki seest välja, pühi tillist ja maitseainesegust puhtaks. Puista peale roseepipra-paprikapulbri segu. Lõika kala kerge nurga all õhukesteks viiludeks ja laota kenasti vaagnale.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Kotiliesi. Pildi tegi Ilse, kes kasutas merilõhet - sestap ka kala "ebaloomulikult" hele värv.
Õrnsoolalõhe viina ja roseepipraga
Graavilõhe, mille valmistamiseks on vaja viina, soola-suhkrut, tilli, roseepipart ning suitsutatud paprika pulbrit (pimenton de la Vera).